Virallista: Luis Enrique palaa Espanjan maajoukkueluotsiksi

© Kuva: Getty Images

Espanjan maajoukkueen vetovastuun kesän 2018 MM-kisojen jälkeen ottanut Luis Enrique palaa vanhaan tehtäväänsä. Entinen Barcelonan valmentaja vetäytyi toimesta maaliskuussa ”painavien henkilökohtaisten syiden vuoksi”. Myöhemmin selvisi, että vetäytyminen liittyi valmentajan yhdeksänvuotiaan tyttären luusyöpään. Xana menehtyi sairauteensa elokuun lopussa.

Luis Enriquen korvasi maaliskuussa tämän pitkäaikainen kakkosvalmentaja Robert Moreno. Morenon johdolla Espanja pelasi EM-karsinnat läpi tappioitta ja selviytyi suvereenisti EM-kisoihin ja lohkoarvontojen ykköskoriin. Maanantaisessa päätösottelussaan Espanja voitti Romanian 5-0, mutta Moreno ei ilmaantunut pelin jälkeiseen lehdistötilaisuuteen.

Valmentajanvaihdoksesta tiedotti tiistaisessa lehdistötilaisuudessa Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales. Rubialesin mukaan Moreno oli ilmoittanut maanantaiaamuna hänelle tekstiviestitse, ettei halua jatkaa työtään maajoukkueen palveluksessa. Asioista oli määrä jutella tiistaina aamukymmeneltä, mutta Moreno ei saapunut paikalle.

Rubiales korosti, että kun Luis Enrique jätti pestinsä, hänelle jätettiin aina ovi auki paluuta varten. Hänen mukaansa Espanjan jalkapalloliitto pitää vain sanansa sekä Luis Enriquelle keväällä antamansa lupauksen. Luis Enriquen alkuperäinen sopimus ulottui Qatarin vuoden 2022 MM-kisoihin asti, ja siitä aiottiin aina pitää kiinni, jos valmentaja itse vain haluaa töihin palata.

Rubiales sanoi myös kaikkien olleen tyytyväisiä Morenon tekemään työhön. Hänelle olisi annettu mahdollisuus jatkaa valmennustiimissä, mutta syystä tai toisesta Moreno ei halunnut Luis Enriquen tiimiin enää kuulua. Rubialesin mukaan Luis Enrique kertoi Morenolle paluuhaluistaan lokakuussa.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!