Ajaxin huippulupaus käytti näytönpaikkansa loistavasti – hattutemppu syntyi koomisella tavalla

Hyökkääjälupaus Noa Lang pääsi sunnuntaina ensimmäistä kertaa urallaan Ajaxin avauskokoonpanoon, kun Amsterdamin suurseura kohtasi Hollannin pääsarjassa vieraskentällä Twenten.

Lang, 20, kiitti vastuusta tekemällä hattutempun Ajaxin voittaessa 5-2. Lisäksi Lang oli alustamassa toista Klaas-Jan Huntelaarin osumista.

Ensimmäisessä kahdessa maalissaan Lang oli yksinkertaisesti oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. Samaa voi sanoa myös hänen kolmannesta maalistaan, mutta siinä hyökkääjällä oli runsaasti tuuriakin mukana.

Twenten maalivahti Joel Drommel yritti purkaa pallon päällään pois rangaistusalueelta, mutta puskikin pelivälineen kohti omaa joukkuekaveriaan. Peliväline kimposi suoraan Langille, jolla oli enää tyhjä maali edessään.

Langista tuli ensimmäinen Ajaxin pelaaja sitten Henk Grootin (1959), joka on tehnyt hattutempun päästessään ensimmäistä kertaa avaukseen Eredivisiessä.

Hän on pelannut kaikkiaan yhdeksän ottelua Ajaxin edustusjoukkueessa siirryttyään seuraan vuonna 2013 Feyenoordin organisaatiosta.

Voit katsoa Ajaxin koosteen ottelusta artikkelikuvan kohdalta tai tämän linkin takaa.