Alfredo Morelos hölmöili itsensä suihkuun heti maalinsa jälkeen – valmentajalta synninpäästö

© Kuva: Getty Images

HJK:ssa kausilla 2016 ja 2017 pelannut Alfredo Morelos on tunnetusti noussut skotlantilaisessa Glasgow Rangersisssa eurooppalaiseen tähtiluokkaan. Tuoreimpana saavutuksenaan kolumbialainen valloitti Eurooppa-liigan lohkovaiheen maalikuninkuuden tehtyään Rangersille kuudessa pelissä kuusi maalia.

23-vuotiaalle kolumbialaishyökkääjälle tilastoitiin viime kaudella 20 varoitusta ja viisi ulosajoa kaikissa kilpailuissa. Morelos onkin saanut kritiikkiä hermojenhallinnastaan, vaikka verkot ovatkin soineet huolella.

Tällä kaudella varoituksia on tullut huomattavasti vähemmän, ja ensimmäistä ulosajoakin saatiin odottaa tähän päivään saakka. Sunnuntain 2-0 -vierasvoitossa Motherwellista Morelos kuitenkin ajettiin suihkuun 70. peliminuutilla, välittömästi hänen itsensä viimeisteltyään ottelun jälkimmäisen maalin.

Morelos sai ensimmäisen varoituksensa 57. minuutilla. 12 minuuttia myöhemmin hän naulasi Rangersille voittonumerot 2-0, ja tuuletti maaliaan kotifanien edessä käsillään elehtien. Ensin Morelos laittoi kätensä korvalleen ja sen jälkeen haistatteli käsimerkein.

Jalkapallosäännöt kieltävät ”provosoivat ja halventavat tuuletukset”, ja niistä rankaistaan sääntöjen mukaan keltaisella kortilla. Koska Morelosilla oli jo yksi lappu alla, oli ulosajo näin ollen selviö.

Kaikki Rangers-kannattajat eivät ole olleet lainkaan vakuuttuneita ulosajon oikeudenmukaisuudesta. Monien somen käyttäjien mielestä vastaavanlaisia tuuletuksia nähdään tämän tästä, ja Morelos on Skotlannin Valioliigan erotuomarien silmätikku. Hieman samanlaisisa tuntemuksista vihjaili myös Rangersin valmentaja Steven Gerrard, joka totesi aistineensa ”ulosajon olevan tulossa”.

– Minulla oli sellainen tunne, Gerrard sanoi BBC:n mukaan.

– Luulen, että hän (tuomari) odotti vain sopivaa hetkeä. Se on sääli, sillä pelaajaamme (Morelosiin) kohdistuu paljon senkaltaisia loukkauksia.

Gerrard myönsi, että halusi vaihtaa Morelosin pois kentältä, mutta ei ehtinyt tehdä sitä ennen ulosajoa.

– Yritimme ottaa Morelosin pois, koska hänellä oli varoitus alla. Sekä myös siksi, että heitimme palloja boksiin, ja koin, että sinne voisi laittaa jonkun kokeneen sutimaan pallon sisään.

– Alfredo ei ollut pelattavissa. Tämä oli kuitenkin Alfredon ensimmäinen takaisku valtavien, valtavien kehitysaskelien jälkeen. Nollaamme siis tilanteen, emmekä missään tapauksessa moiti häntä mistään, Gerrard sanoi.

Morelos johtaa 11 maalillaan Skotlannin Valioliigan maalitilastoa.

Päivitys juttuun 15.12. kello 19.42.: Huuhkajien Glen Kamara pelasi Rangersin paidassa täydet 90 minuuttia.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.