Brittilehti Guardian listasi vuoden parhaat jalkapalloilijat – Teemu Pukkikin mukana, kärkikymmenikössä neljä pelaajaa Liverpoolista

© Kuva: Getty Images

Brittilehti The Guardian on listannut jälleen vuoden sata parasta miesjalkapalloilijaa.

Voittajaksi nousi vähemmän yllättäen Barcelonan argentiinalaistähti ja kapteeni Lionel Messi, joka on nyt tullut lehden äänestyksessä ensimmäiseksi viisi kertaa kahdeksasta. Joulukuun alussa Messi, 32, sai myös maailman parhaan jalkapalloilijan palkinnon, eli France Footballin jakaman Ballon d’Orin.

Tänä vuonna Guardianin listauksen voittajaa oli äänestämässä 239 asiantuntijaa 63 eri maasta. Heistä 45 prosenttia äänesti Messiä parhaaksi pelaajaksi. Liverpoolin hollantilaistoppari Virgil van Dijk tuli toiseksi, ja häntä parhaaksi äänesti 37 prosenttia asiantuntijoista.

Van Dijkin lisäksi kärkikymmenikössä on myös kolme muuta pelaajaa Liverpoolista. Kaikkiaan kymmenen Liverpoolin pelaajaa on sadan parhaan joukossa. Vain Manchester Cityllä (11) on enemmän pelaajia mukana.

Guardian on listannut sata parasta miespelaajaa vuodesta 2012 lähtien, ja kaikkina aiempina vuosina listalla on ollut enemmän edustajia Espanjasta kuin mistään muusta maasta, mutta tällä kertaa Brasilia on ylivoimainen voittaja. Listalla on 17 pelaajaa Brasiliasta, yhdeksän Englannista ja Ranskasta, kahdeksan Saksasta, seitsemän Hollannista ja Espanjasta, kuusi Argentiinasta, viisi Italiasta ja 32 pelaajaa muista maista.

Yksi muiden maiden edustajista on Huuhkajien ja Norwichin tähtihyökkääjä Teemu Pukki, joka löytyy sijalta 84 (lue lisää).

The Guardianin vuoden parhaat miesjalkapalloilijat – TOP 10

1. Lionel Messi – Barcelona & Argentiina
2. Virgil van Dijk – Liverpool & Hollanti
3. Sadio Mané – Liverpool & Senegal
4. Cristiano Ronaldo – Juventus & Portugali
5. Mohamed Salah – Liverpool & Egypti
6. Kylian Mbappé – Paris Saint-Germain & Ranska
7. Robert Lewandowski – Bayern München & Puola
8. Raheem Sterling – Manchester City & Englanti
9. Alisson Becker – Liverpool & Brasilia
10. Frenkie de Jong – Barcelona & Hollanti

Katso koko lista TÄÄLTÄ.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.