Entinen Juventuksen menestysluotsi kertoi mielipiteensä Pep Guardiolan peluuttamasta jalkapallosta – ”Se ei ole kaikille”

© Kuva: Getty Images

Massimiliano Allegri valmensi Juventusta viiden vuoden ajan ja voitti jokaisella kaudellaan Serie A:n mestaruuden.

Allegri johdatti Juventuksen myös kahdesti Mestarien liigan finaaliin. Allegri poistui keväällä Juventuksen peräsimestä. Allegri sai osakseen myös kritiikkiä seuran kannattajilta, sillä joidenkin mielestä Juventus pelasi Allegrin alaisuudessa liian pragmaattista jalkapalloa.

Sapattivuotta viettävä Allegri kertoi mielipiteensä Pep Guardiolan peluuttamasta jalkapallosta Corriere della Seran haastattelussa. Guardiolan pelitapa tunnetaan pallonhallintavoittoisena ja lyhytsyöttöpeliin tukeutuvana jalkapallona.

– Olemme seuranneet 20 vuoden ajan Guardiolaa esimerkkinä, eikä se ole oikein. Guardiola löysi poikkeuksen, eikä se pelitapa ole kaikille. Se historiallinen Barcelona syntyi suurista pelaajista, jotka prässäsivät korkealta ja työnsivät vastustajan puolustajat boksiin. Samaan aikaan keskikenttäpelaajat nousivat ja jopa puolustajat etenivät keskikentälle saakka, Allegri muistutti.

– Sellaisessa pelitavassa tarvitset joukkueeseesi Andrés IniestanXavin ja Leo Messin. Otimme itsestään selvänä esimerkkinä ja normina asian, joka oli ehdoton poikkeus.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.