IS: Marcus Forssilta vihreää valoa Huuhkajille – seura sanellut ehtoja hyökkääjälle

© Kuva: Getty Images
FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Huuhkajilla on ollut suuri onni nauttia viime vuosina Teemu Pukin huimasta maalivireestä. Jokaisella maalla ei ole käytettävissään samanlaista maailmanluokan hyökkääjää, ja Pukin kymmenen karsintamaalia vaikuttivat valtavasti siihen, että Suomi selviytyi ensi kesän EM-turnaukseen.

Norwich-kärjen takana kilpailu on kuitenkin vaatimattomampaa. Joel Pohjanpalo tuskailee edelleen loukkaantumiskierteen kanssa, eivätkä Huuhkajien muut hyökkääjät ole maaleja varsinaisesti liukuhihnalta latoneet.

Yhtenä mahdollisena jokerikorttina EM-joukkueeseen pidetäänkin 20-vuotiasta Marcus Forssia. Forss on tehnyt Englannin Ykkösliigassa pelaavalle Forssille 12 ottelussa yhdeksän maalia ja hätyyttelee koko sarjan maalipörssin kärkisijoja. Palkintoja satelee.

Suomen paidassa Forssia vain ei ole nähty. Forss on pelannut Pikkuhuuhkajissa viimeksi maaliskuisissa harjoituspeleissä. Syksyn viidestä EM-karsintaottelusta hän on jättäytynyt pitkälti omaehtoisesti sivuun keskittyäkseen seurajoukkueuraansa. Väliin jäivät myös kesän 2018 alle 19-vuotiaiden EM-kotikisat, samasta syystä.

A-maajoukkuedebyytti Forssilla on myös tekemättä, mutta hän lupaa Ilta-Sanomien haastattelussa vastata kutsuun myöntävästi, jos sellainen maaliskuussa tulee.

– Jos saat kutsun maaliskuun EM-leirille, menisitkö, vaikka Wimbledonilla olisi pelejä, Janne Oivio kysyi IS:n jutussa.

- Menisin, kuului hyökkääjän ytimekäs vastaus.

Aina tilanne ei ole ollut yhtä yksiselitteinen. Forss paljastaa samassa jutussa, että Wimbledon on sanellut miehelle jopa uhkaavilta kuulostavia ehtoja aiempien maaottelukutsujen yhteydessä. Ykkösliigassa kun ei maaottelutaukoja vietetä.

- Seuran olisi pakko päästää minut, jos pyytäisin. He ovat sanoneet, että totta kai voin mennä, mutta jos joku muu onnistuu paikallani kun olen poissa, niin sitten olen penkillä seuraavissa peleissä, Forss kertoo mutkikkaasta tilanteesta ja Wimbledonin ukaasista.

– Olen 20-vuotias, en minä voi sanella seurajoukkueelleni yhtään mitään. Minulle on tärkeintä, että saan miesten peleissä vastuuta ja onnistumisia.

Mestaruussarjan Brentfordista lainalla Wimbledonissa pelaava Forss kertoo, ettei ole keskustellut tilanteestaan Huuhkaja-luotsi Markku Kanervan kanssa. Alle 21-vuotiaiden valmentaja Juha Malisen kanssa keskusteluja on käyty.

- Maajoukkueen edustaminen on minulle suuri kunnia. Heti, kun olen seurassa, johon maajoukkuetauko pätee, tulen aina pyydettäessä mukaan, Forss lupaa.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!