Juventuksen valmentaja kritisoi pelaajiaan avaustappion jälkeen: ”Emme kunnioittaneet tehtäviämme, pelaajat olivat väärillä pelipaikoilla”

© Kuva: Getty Images

Vielä ennen lauantaita Juventus oli Euroopan top5-liigojen ainoa tappioitta porskuttava joukkue. Asiaan tuli muutos, kun joukkue vieraili Lazion luona Stadio Olimpicolla.

Italian Serie A:n hallitseva mestari koki kitkerän 1-3-tappion vierasottelussaan. Nyt sarjakakkosena olevan ”Vanhan rouvan” ero Lazioon on 15 ottelun jälkeen vain kolme pistettä, ja sarjajohtaja Inter on kaksi pinnaa mustavalkopaitoja edellä.

Maurizio Sarrin alaisuudessa kauden kaikki 19 ottelua kaikissa kilpailuissa tappioitta pelannut Juventus siirtyi 1-0-johtoon 25. minuutilla Cristiano Ronaldon toimesta. Lazio tasoitti avausjakson viime hetkillä, kun Luiz Felipe osui maalipuiden väliin.

Toisella jaksolla Lazio teki kaksi maalia, joista toinen syntyi 74. ja toinen vasta lisäajan viidennellä minuutilla.

Päävalmentaja Sarrin näkemyksen mukaan peli ratkesi 69. minuutilla tulleeseen punaiseen korttiin, jonka sai vieraiden laitapuolustaja Juan Cuadrado.

Cuadrado sai ensin varoituksen pysäytettyään Manuel Lazzarin. VAR-tarkistuksen jälkeen erotuomari antoi kuitenkin kolumbialaiselle punaisen kortin katsottuaan Cuadradon estäneen selvän maalintekoyrityksen.

– En ole täysin samaa mieltä siitä, että se oli selvä maalipaikka, koska pallo oli menossa yli. Mietin keltaisen kortin olevan oikea tuomio, koska punainen oli hiukan liian kova. Mutta se fakta säilyy, ettei tämä ole hallinnassamme ja teimme ylipäätään virheen tarjoamalla siihen saumaan, Sarri sanoi.

Lazio olisi voinut iskeä toisella jaksolla enemmänkin maaleja, mutta Wojciech Szczesny oli mies paikallaan Juventuksen tolppien välissä.

– Emme kunnioittaneet tehtäviämme. Koska pelaajamme olivat väärillä pelipaikoilla, se oli seuraus ja siitä saa maksaa. Ennen peliä olimme päättäneet tietyt paikat, emmekä hoitaneet niitä, Sarri kritisoi DAZN:n mukaan.

Kuten todettu, tappio oli Juventukselle ensimmäinen tällä kaudella. Sarri ei ole huolestunut joukkueensa nykyvireestä.

– En nähnyt montaa virhettä ensimmäisellä puoliajalla. Syöttelimme ympäriinsä ja meillä oli mahdollisuus siirtää peli 2-0:aan Cristianon puskusta. Reagoimme ehkä hiukan hitaasti kulmapotkussa, josta he tekivät maalinsa.

– Toisella jaksolla, kun peli vaikutti olevan tasapainoisemmassa tilassa, punainen kortti muutti kaiken. Hävisimme pelin, mutta rehellisesti sanottuna näin joukkueessani kehittymistä.

Loukkaantumiset aiheuttavat Sarrille jonkin verran huolta tällä hetkellä. Ronaldon maalin syöttänyt Rodrigo Bentancur joutui tulemaan vaihtoon jo ennen taukovihellystä saatuaan tällin polveensa.

– Bentancur menee testattavaksi huomenna. Sivusiteessä vaikutti olevan jonkinasteista (tälliä), katsotaan miten paha. Bentancur on keskeinen pelaaja meille tällä hetkellä, joten jäimme kaipaamaan häntä hänen tultuaan sivuun, Sarri totesi.

Keskikentällä Bentancurin tavoin operoiva Sami Khedira on sivussa kolme kuukautta, joten Sarrilla riittää pohdittavaa siihen, kuka täyttää raon keskikaselilla. Sarrin arvion mukaan Aaron Ramsey ja Federico Bernardeschi pystyvät pelaamaan keskustassa tarvittaessa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.