Kauppalehti tietää kertoa tiistaina, että Veikkausliiga on saanut yhteistyökumppaneikseen kaksi uutta tunnettua sponsoria. Nämä kansainväliset kumppanit ovat Unileverin Rexona-brändi sekä autovuokraamo Sixt. Jo aiemmin syksyllä uudeksi kumppaniksi kerrottiin kuopiolainen panimo Rock Paper Scissors Brewing Co. Kauppalehden koko jutun voi lukea täältä.

Päivä on tuonut muitakin hyviä uutisia, sillä tänään ilmoitettiin myös Veikkausliigan lähetysoikeuksien jatkumisesta Sanoman kanavilla seuraavien kolmen kauden ajan (lue lisää). Optiovuosien käyttö nostaa sopimuksen rahallista arvoa.

TV-sopimusuutisen yhteydessä kerrottiin katsojalukujen nousseen edellisvuodesta yli 20 prosenttia. Suomalaisessa jalkapalloilussa meneillään oleva buumi näkyy Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaan mukaan myös sponsorien kiinnostuksessa. Tämä puolestaan kasvattaa seurojen saamaa tulovirtaa.

– Tulevien vuosien kasvupotentiaali näyttää todella hyvältä, Marjamaa totesi Kauppalehdelle.

Veikkausliigan kausi 2019 oli sarjajärjestelmäreformeineen ja jännittävine mestaruuskamppailuineen menestys. Luonnollisesti kotimainen sarjajalkapalloilu voi hyötyä myös Huuhkajien EM-kisapaikasta.

– Jalkapallo pitää myydä ensin ajatuksena, ja tässä menestys auttaa. On huomattu, että se liikuttaa ihmisiä. Suomalaisen jalkapallon brändäyksessä on nyt hypätty yhden ison vaiheen yli, Marjamaa uskoo.

Veikkausliigaseurojen tuloista merkittävä osa on peräisin sponsoreilta. Uusien sopimusten myötä seuroja arvioidaan tuettavan kaudesta 2021 lähtien noin 3,2-3,5 miljoonalla eurolla. Tämä merkitsee hieman alle 300 000 euroa joukkuetta kohden.

[readmore from=Veikkausliiga]

Kasvu on ollut vahvaa. Vuonna 2019 seuroille jaettiin tukirahaa noin 2,6 miljoonaa euroa, kun vielä viisi vuotta sitten tukea herui alle miljoona.

– Jos tämä jatkuu tällä tyylillä, kumppanipuoli kehittyy ja mediaoikeudet menevät oikeaan suuntaan, voi olla, että paljon enemmänkin pystytään saamaan, Marjamaa uskoo.