Tanskalainen kulttihyökkääjä Nicklas Bendtner harkitsee uransa lopettamista. Hänen edustamansa FC Kööpenhamina ilmoitti tiistaina, ettei se jatka hänen sopimustaan, joka päättyy tämän vuoden lopussa.

Bedntner, 31, liittyi Kööpenhaminan riveihin syyskuussa ja ehti pelata FCK:n edustusjoukkueessa yhdeksän ottelua, mutta hän onnistui maalinteossa vain kerran. Bendtner pelasi neljä peliä myös seuran reservijoukkueessa.

– Nyt käyn perusteellisesti vaihtoehtoni läpi ja mietin, mitä teen tulevaisuudessa – kentällä tai sen ulkopuolella, kommentoi Bendtner FCK:n tiedotteessa.

– Nicklas tuli tänne seuran ystävänä, ja sellaisena hän tulee pysymään. Hänellä on ollut mahtava ura. Hän oli hyvä joukkuepelaaja FCK:ssa ja hyvä tyyppi ensimmäisestä päivästä lähtien. Hän on aina tervetullut tänne, sanoi joukkueen päävalmentaja Ståle Solbakken.

Bendtner on yksi sukupolvensa tunnetuimmista tanskalaispelaajista, mutta hän on kenties kuuluisampi erilaisista tempauksista ja sekoiluistaan kuin saavutuksista jalkapallokentällä. Viime vuonna Bendtner sai tuomion murrettuaan taksikuljettajan leuan ja kuusi vuotta sitten hän sai sakot rattijuopumuksesta ajettuaan yksisuuntaista tietä väärään suuntaan Kööpenhaminassa.

Vuoden 2012 EM-kisoissa hän sai yhden ottelun pelikiellon ja sakot tuulettamalla maaliaan nostaen paitaansa ja paljastaen siten vedonlyöntiyhtiön mainoksen, joka oli painatettu hänen alushousuihinsa.

Viimeisimmän A-maaottelunsa Bendtner pelasi viime vuoden maaliskuussa. Hän on kaikkiaan esiintynyt Tanskan paidassa 81 ottelussa tehden niissä yhteensä 30 maalia. Seurajoukkueurallaan hän on edustanut Kööpenhaminan lisäksi, Rosenborgia, Nottingham Forestia, Wolfsburgia, Juventusta, Sunderlandia, Birminghamia ja Arsenalia.