KuPS värväsi entisen Norjan mestarin – kokemusta myös Manchester Citystä ja Major League Soccerista

© Kuva: Getty Images

Veikkausliigan hallitseva mestari Kuopion Palloseura on tehnyt yksivuotisen sopimuksen ghanalaisen keskikenttäpelaajan Bismark Adjei Boatengin kanssa. Sopimuksessa on myös optio yhdestä lisävuodesta.

Boateng, 25, läpäisi KuPS:n lääkärintarkastuksen tänään, keskiviikkona, ja liittyy jo huomenna joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Hän siirtyi Eurooppaan ensimmäistä kertaa vuonna 2012 liittyessään Manchester Cityn organisaatioon. Samana vuonna Boateng lähti lainalle norjalaiseen Strømsgodsetiin, jossa hän pelasi neljän kauden aikana 101 ottelua ja voitti Norjan pääsarjamestaruuden vuonna 2013.

Boateng edusti viimeksi Yhdysvaltojen Major League Soccerissa pelaavaa Colorado Rapidsia, jossa hänelle kertyi kausilla 2017-2018 yhteensä 41 ottelua. Tänä vuonna hän oli kolmesti Coloradon penkillä, muttei pelannut joukkueen kanssa peliäkään.

Heinäkuussa Colorado Rapids ja Boateng purkivat yhteisymmärryksessä sopimuksensa pelaajan vedottua perhesyihin, joiden vuoksi hän halusi palata Eurooppaan.

– Olen kuullut Veikkausliigasta paljon hyvää ja uskon, että sarja sopii minulle hyvin. Tämä on minulle hyvä askel ja tulen näyttämään, miten hyvä pelaaja olen ja mihin kaikkeen pystyn. Olen pitänyt kuntoani yllä ja pelannut jo joitain pelejä testijaksojen yhteydessä, joten olen hyvässä kunnossa, Boateng kommentoi KuPS:n tiedotteessa.

– Olen keskikenttäpelaaja ja parhaiten minulle sopii rooli, jossa saan osallistua peliin mahdollisimman laajalla alueella. Olen fyysisesti vahva ja juoksuvoimainen pelaaja, mutta osaan myös tehdä teräviä nousuja rangaistusalueelle ja tehdä maaleja.

Artikkelia päivitetty 11.12.2019 klo 17:47: Lisätty tieto Boatengin ja Colorado Rapidsin sopimuksen purkamisesta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.