Lehti: 41-vuotias mies pidätetty epäiltynä rasistisesta käytöksestä Manchesterin derbyssä

© Kuva: Getty Images

41-vuotias mies on pidätetty lauantaina Manchesterin derbyssä tapahtuneen ikävän välikohtauksen takia, uutisoi brittilehti The Guardian.

Tulikuuman paikallisottelun toisella jaksolla kulmapotkua antamaan mennyt Manchester Unitedin brasilialainen keskikenttäpelaaja Fred joutui ikävään tilanteeseen, kun hänen päälleen heitettiin voimalla sytyttimiä katsomosta. Brassi oli astelemassa pois kulmalipulta, kun sytytin osui äkillisesti lujaa hänen niskaansa. Fred poistui kulmalipun tuntumasta juuri sen takia, että häntä oli jo aiemmin yritetty heitellä sytkäreillä.

Pelkästään siihen Cityn fanien toiminta ei rajoittunut, vaan Frediä ja hänen joukkuetovieraan Jesse Lingardia kohtaan suunnattiin myös rasistista toimintaa. Nyt Suur-Manchesterin poliisi on kertonut 41-vuotiaan miehen tulleen pidätetyksi epäiltynä rasistisesta käytöksestä.

Sosiaalisessa mediassa lähti leviämään ottelun jälkeen video, jossa kotijoukkue Manchester Cityn kannattaja imitoi apinaa suunnaten sanomansa Manchester Unitedin pelaajille Etihadilla. Yleinen käsitys on, että huutelu suunnattiin juuri Fredille ja Lingardille.

Tapaus satutti Frediä henkisesti. Hän kertoi tarvinneensa tukea ottelun jälkeen.

Englannin jalkapalloliitto FA on jo aiemmin kertonut tutkivansa tapausta. Se tiedotti lauantaina tekevänsä yhteistyötä Suur-Manchesterin poliisin kanssa ja keskustelevansa seurojen, erotuomari Anthony Taylorin, poliisin ja muiden osapuolten kanssa.

Guardianin tietojen mukaan United ilmoitti ottelun jälkeen Citylle ja erotuomari Taylorille useamman pelaajansa kokeneen rasismia ottelun aikana katsomosta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.