Lukas Hradecky joutui haastamaan itsensä, kun Bayer Leverkusen pestasi nykyisen käskyttäjänsä: ”Ajattelin heti, että tästä tulee vaikeaa minulle”

© Kuva: Getty Images
FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky joutui uudenlaisen haasteen eteen edustettuaan nykyistä seuraansa Bayer Leverkusenia noin puoli vuotta.

Leverkusen antoi kesken viime kauden kenkää päävalmentajalleen Heiko Herrlichille ja pestasi hänen tilalleen Peter Boszin, joka tunnetaan vahvasti pallonhallintaan nojaavasta pelitavastaan.

Boszin metodit vaativat myös Hradeckylta, 30, entistä enemmän jalalla pelaamista. Suomen maajoukkuevahti vitsaili Forbesin haastattelussa, että osasi odottaa hankaluuksia jo hollantilaisvalmentajan saapuessa seuraan.

– Ajattelin heti, että tästä tulee vaikeaa minulle, kun hän tuli tammikuussa.

– Tähän pelityyliin totuttelu on ollut hieman haastavaa sen takia, miten paljon minä pelaan nyt [jalalla]. Saan palloa paljon ja minun on paineen alla löydettävä oikeat vaihtoehdot.

Hradecky joutui tänä syksynä Mestarien liigan debyytissään todistamaan, miten nopeasti hänen pallollinen virheensä voi johtaa takaiskuun. Ottelussa Lokomotiv Moskovaa suomalaistorjujan syöttö epäonnistui ja venäläisjoukkue pääsi rokottamaan. Lopputuloksena oli Lokomotivin 2-1-voittomaali.

Bosz ei kuitenkaan Hradeckyn mukaan kaatanut syytä hänen niskaansa.

– Minä tein sen virheen ja pelasin sen pallon, mutta hän sanoi minulle jälkikäteen, että ”jatka vain sitä, mitä teet”. Juuri tuo on sellainen asia, jonka haluaa kuulla valmentajaltaan.

– Hän uskoo pelifilosofiaansa siinä määrin, että yksi henkilökohtainen virhe pelaajalta ei haittaa häntä. Hän on todistanut, että se on todella menestyksekäs tapa pelata jalkapalloa.

– Minä olen tyytyväinen siihen. Hän on kehittänyt minua pallollisena maalivahtina.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!