Valioliigan hallitseva mestari Manchester City joutui pettymään pahemman kerran, kun se hävisi Manchester Unitedille lauantain derbyottelussa 1-2-lukemin Etihad Stadiumilla.

Manchester Cityn ero Liverpooliin kasvoi tuloksen myötä peräti 14 pisteeseen. Manchester United nousee puolestaan jo sarjataulukon viidennelle sijalle.

Manchester City hallitsi pelin alussa palloa, mutta ei onnistunut luomaan selkeitä maalintekopaikkoja. United oli vastahyökkäyksissä vaarallisempi

Ensimmäinen maali nähtiin 23 minuutin pelin jälkeen, kun Bernardo Silva aiheutti vieraille rangaistuspotkun hölmöllä rikkeellä. Portugalilaispelaaja lanasi Marcus Rashfordin tylysti kumoon, ja pallo vietiin pilkulle.

Rashford otti itse vastuun pilkusta, ja sijoitti sen tarkasti oikeaan alakulmaan – samaan kulmaan kuin keskiviikkona Tottenhamia vastaan.

Manchester United tuplasi johtonsa kuutta minuuttia myöhemmin, kun Anthony Martial sijoitti pallon kliinisesti tolpan kautta sisään Cityn lepsun puolustamisen jälkeen. Maalin syötti kesähankinta Daniel James.

Ottelun edetessä Gabriel Jesus, Kevin de Bruyne ja Raheem Sterling pääsivät kaikki hyville maalintekosektoreille, mutta Manchester Unitedin puolustus piti kiinni nollapelistään. David De Gea venyi toisella jaksolla pelin hienoimpaan torjuntaan Rodrin laukauksesta.

Manchester Cityn painostus tuotti tulosta vasta 85 minuutin pelin kohdalla, kun Nicolas Otamendi nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja puski Riyad Mahrezin keskityksen maaliin.

Peli oli 2-1, ja Mahrez laukoi heti seuraavassa tilanteessa vaarallisesti kohti takakulmaa, mutta De Gean neljäs torjunta piti Unitedin yhä johdossa. Kamppailu päättyi lopulta Unitedin voittoon.