Megan Rapinoe kritisoi miesten jalkapallon supertähtiä: ”Eivät sitoudu mihinkään”

© Kuva: Getty Images

Megan Rapinoe voitti maanantaina naisten Ballon d’Or -palkinnon. Hänestä tuli toinen naisten Ballon d’Or -voittaja, sillä palkinto jaettiin naisille ensimmäistä kertaa vuonna 2018, kun Norjan Ada Hegerberg valittiin maailman parhaaksi naispelaajaksi.

Yhdysvaltain kanssa naisten maailmanmestaruuden kesällä voittanut Rapinoe on ollut paljon esillä aktivisminsa vuoksi. Jenkkipelaaja on ottanut kantaa useisiin yhteiskunnallisiin asioihin.

Ballon d’Or -voittonsa jälkeen Rapinoe otti kantaa myös miesten jalkapalloon. Rapinoen mielestä miesten jalkapallossa on paljon ongelmia, mutta huippupelaajat eivät käytä vaikutusvaltaansa tarpeeksi.

− Haluaisin huutaa: ”Cristiano, Lionel, Zlatan, auttakaa minua!” Heidän kaltaisensa isot tähdet eivät sitoudu mihinkään, vaikka miesten jalkapallossa on paljon ongelmia, Rapinoe sanoi France Footballille.

Miesten jalkapallossa on ollut viime aikoina muun muassa monia rasismikohuja. Yksi puhuttavimmista oli Englannin ja Bulgarian välisen EM-karsintaottelun ympärillä, kun bulgarialaisyleisö käyttäytyi rasistisesti Englannin tummaihoisia pelaajia kohtaan.

− Pelkäävätkö he menettävänsä kaiken? He luulevat niin, mutta ei se ole totta. Kuka poistaa Messin tai Ronaldon jalkapallohistoriasta, jos he ottavat kantaa rasismiin tai seksismiin, Rapinoe kysyi.

Rapinoe kertoi kokevansa, että hänellä on esikuvana velvollisuus puhua tärkeistä aiheista. Hän kehotti jo aiemmin tänä vuonna The Best -gaalassa suuria jalkapallovaikuttajia käyttämään asemaansa tasa-arvon puolesta.

Rapinoe edustaa Yhdysvaltain pääsarjassa pelaavaa Seattle Reigniä. Seurajoukkue- ja maajoukkuevelvotteiden ohella hän kiertää puhumassa erilaisissa tapaamisissa ja konferensseissa. Keskikenttäpelaaja sanoi tämän olevan kuormittavaa.

− Matkustus vaatii veronsa, mutta maailmaa parantaakseen täytyy olla etulinjassa, Rapinoe lisäsi.

Lähde: ESPN


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.