Kansainvälisen jalkapalloliiton The Best -gaalassa maanantaina parhaaksi naispelaajaksi äänestetty Megan Rapinoe piti palkinnon saatuaan kantaa ottavan puheen.

Rapinoe kertoi olevansa inspiroitunut Kalidou Koulibalyn ja Raheem Sterlingin vahvasta taistelusta rasismia vastaan. Yhdysvaltalainen mainitsi useita eri aiheita, joista jalkapallovaikuttajien pitäisi puhua hänen mielestään enemmän.

− Saamme aikaan muutoksen vain, jos muutkin ovat yhtä raivoissaan rasismista kuin Koulibaly ja Sterling, ja jos muutkin kuin seksuaalivähemmistöjen edustajat ovat raivoissaan homofobiasta, ja jos muutkin kuin naiset ovat raivoissaan naisjalkapalloilun saamasta epätasa-arvoisesta kohtelusta, Rapinoe sanoi.

Rapinoe pyysi muita gaalassa olleita käyttämään vaikutusmahdollisuuksiaan. Hän perusteli, että ammattilaisjalkapalloilijoilla on paljon valtaa ja vetosi muihin, jotta nämä puhuisivat tärkeistä asioista tilaisuuden saadessaan.

Yhdysvaltojen kanssa MM-kisoissa tänä vuonna maailmanmestaruuden voittanut Rapinoe on itse ollut aktiivisesti esillä ja yrittänyt vaikuttaa. Hän muun muassa nostatti MM-kisojen aikaan Yhdysvalloissa kohun polvistuttuaan kansallislaulun ajaksi protestoidakseen Donald Trumpia vastaan.