Näin Suomen edustaja äänesti Ballon d’Or -listauksessa – mukana kaksi yllättävää nimeä

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi pokkasi maanantaina Pariisissa jo uransa kuudennen Ballon d’Or-palkinnon, joka jaetaan vuosittain maailman parhaalle jalkapalloilijalle. Messi jätti taakseen minimaalisella erolla Liverpoolin hollantilaistopparin Virgil van Dijkin ja kolmanneksi selvästi suuremmalla erolla kärkikaksikon perään jääneen Juventuksen Cristiano Ronaldon.

Palkinnon saajan valitsivat eri maista kotoisin olevat jalkapalloon erikoistuneet toimittajat. Suomen edustajana ydinryhmässä toimi pitkän linjan urheilutoimittaja, Ilta-Sanomien ja Urheilulehden Juha Kanerva.

Jokainen toimittaja listasi paremmuusjärjestyksessä viisi pelaajaa. Ykkösvalinta sai kuusi pistettä, kakkonen neljä pistettä ja jäljelle jäävät kolme pelaajaa sijoituksensa verran pisteitä.

Ylen aamu-tv:n Jälkihiki-ohjelmastakin tuttu Kanerva äänesti vuoden parhaaksi pelaajaksi van Dijkia. Hollantilaisen taakse hän listasi Messin ja kolmanneksi Ronaldon.

Kaksi viimeistä nimeä olivat Kanervan listalla kärkikolmikkoa tuntemattomimpia nimiä, mutta jalkapalloa seuraaville tietty hyvinkin tuttuja pelaajia. Neljäntenä Kanervan rankingissa oli Ajaxin kapteeni Dušan Tadić ja viidentenä Tottenhamin eteläkorealaislaituri Son Heung-min.