Pääseekö Fredrik Jensen toista kertaa peräkkäin Augsburgin avauskokoonpanoon? Huuhkajien pelaajan vammakierre näyttää olevan ohi: ”Toivotaan sormet ristissä”

© Kuva: Getty Images

Fredik Jensen sai runsaasti vastuta viime lauantaina, kun Augsburg kukisti Mainzin Saksan Bundesliigan ottelussa 2-1-lukemin. Suomalainen hyökkäyspään pelaaja vaihdettiin pois kentältä 81. minuutilla.

Se oli porvoolaiselle mieluisaa, sillä edellisestä seurajoukkueen avauskokoonpanon paikasta oli kulunut jo pitkään.

– Viimeksi hän oli ollut avauksessa maaliskuussa, selostaja Tero Kainulainen huomauttaa SuomiFutis-sivustolle.

Perjantai-iltana nähdään, pääseekö Jensen jälleen avaukseen, kun Augsburg vierailee Hoffenheimin luona.

– Oli oikein hyvä uutinen tämän ottelun kannalta, että Jensen pääsi viime viikolla taas avauskokoonpanoon ja pelasi sen 80 minuuttia ja risat. Se oli merkki siitä, että vammakierre olisi rauhoittamaan päin ja hän pääsee nyt oikeasti antamaan niitä näyttöjä ja katsomaan, mikä se pelipaikka tulee olemaan tuossa joukkueessa, Kainulainen sanoo.

Peliaikaa Jensen ilman muuta tarvinnee Augsburgissa, jos haluaa tosissaan taistella paikasta Suomen jalkapallomaajoukkueen ensi kesän EM-lopputurnauksessa pelaavassa ryhmässä.

Jensen, 22, siirtyi Augsburgiin viime kaudeksi hollantilaisesta Twentestä. Läpimurto Saksassa ei ole ollut vielä edes lähellä. Kahden kauden aikana hän on pelannut vain 11 sarjaottelussa, joista kolmessa avauksessa. Maalihanat Bundesliigassa eivät ole vielä auenneet, vaikka Huuhkajissa Jensen on heiluttanut verkkoa saadessaan tilaisuuden avauksessa.

Hän sanoi marraskuussa olevansa valmis taistelemaan pelipaikastaan, mutta ei sulkenut pois mahdollisuutta lähteä lainalle.

Iso syy vähäiseen peliaikaan on ollut myös siinä, että Jensen on tuntunut kärsivän lähes jatkuvasti loukkaantumisist. Nyt vammat vaikuttavat olevan ainakin toiseksi takana päin.

Myös Jensenin rooli on vaihdellut runsaasti Augsburgissa. Huuhkajissa hänet nähtiin päättyneessä EM-karsinnassa pariin otteeseen Teemu Pukin hyökkääjäparina. Augsburgissa hän on luutinut useammallakin tontilla.

– 1,5 vuotta on ollut aika sotkuista juuri sen takia, että häntä on peluutettu vasemmalla laidalla, oikealla laidalla, pelintekijänä ja välillä 4-4-2:ssa toisena hyökkääjänäkin, Kainulainen kertoo.

– Augsburgissa ei varmaan tiedetä Jensenistä, että minkä pelipaikan äijä hän on, kun hän on ollut niin paljon toipilaana. Toivotaan sormet ristissä, että hän saisi tänään peliaikaa alusta alkaen.

Augsburg ei ole hävinnyt neljään edelliseen sarjapeliin, kun taas Hoffenheim on kolmen pelin voitottomassa putkessa. Joukkueiden välinen piste-ero on illan isäntäjoukkueen eduksi neljä pinnaa, joten voitolla Augsburg kaventaisi eroa ja nousisi samalla ainakin hetkeksi Bundesliigan kympin sakkiin.

– Augsburgilla olisi sauma nousta hätyyttelemään top10 -paikkaa, mikä olisi heille kevättä silmällä pitäen semmoinen hyvä porkkana ja tavoite pitää itsensä siellä. Sanoisin, että top kymppiin pääseminen olisi Augsburgin kaltaiselle joukkueelle mestaruus, näin kärjistäen, Kainulainen heittää.

Tero Kainulaisen selostama Saksan Bundesliigan ottelu Hoffenheim-Augsburg näkyy perjantaina 13.12. klo 21.20 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


PÄIVÄN VIHJE: ARSENAL – VILLARREAL

Isoja panoksia Lontoon illassa – kokeeko Gunners ilon vai pettymyksen kyyneliä?