Rikkoutuuko yli kahden vuoden takainen ennätys? Mestarien liigassa saatetaan nähdä tänään kilpailun kaikkien aikojen nuorin maalivahti

© Kuva: Getty Images

Belgialaisseura Genkin maalilla saatetaan nähdä tänään Mestarien liigan ottelussa Napolia vastaan vasta 17-vuotias maalivahtilupaus Maarten Vandevoordt.

Jos Vandevoordt saa torjuntavastuun illan ottelussa, hänestä tulee kaikkien aikojen nuorin Mestarien liigassa pelannut maalivahti.

Suomalaispelaaja Jere Urosen edustamalla Genkillä ei ole enää panosta San Paolo-stadionilla pelattavassa ottelussa, sillä se jää varmasti lohkonsa jumboksi. Siksi uskotaankin, että Vandevoordt voi hyvinkin saada sauman torjua illan kamppailussa.

Tällä hetkellä Mestarien liigassa nuorimpana koskaan pelanneen maalivahdin titteliä pitää haluussaan Vandevoordtin belgialainen maanmies Mile Svilar, joka pelasi Benfican paidassa Manchester Unitedia vastaan 18 vuoden, yhden kuukauden ja 21 päivän ikäisenä lokakuussa 2017.

Jos Vandevoordt pääsee tänään kehiin, ennätys menee heittämällä uusiksi. Belgian liigassa Antwerpia ja Cercle Brüggea vastaan hiljattain hyviä otteita esittänyt nuorukainen on tiistaina vain 17 vuotta, yhdeksän kuukautta ja kymmenen päivää vanha.

Nuorimmat Mestarien liigassa pelanneet maalivahdit (top10)

1. Mile Svilar (18 vuotta, 1 kuukausi ja 21 päivää)
2. Iker Casillas (18 vuotta, 3 kuukautta ja 26 päivää)
3. Nikolay Mihaylov (18 vuotta, 4 kuukautta ja 3 päivää)
4. Igor Akinfeev (18 vuotta, 5 kuukautta ja 6 päivää)
5. Adrian Semper (18 vuotta, 8 kuukautta ja 2 päivää)
6. Maksim Kabanov (18 vuotta, 8 kuukautta ja 19 päivää)
7. David de Gea (18 vuotta, 10 kuukautta ja 23 päivää)
8. Pepe Reina (19 vuotta ja 2 kuukautta)
9. Timon Wellenreuther (19 vuotta, 2 kuukautta ja 15 päivää)
10. Petr Cech (19 vuotta, 3 kuukautta ja 29 päivää)

Lähde: Daily Mail.