Tässäkö seuraava pohjoismaisen suurlupauksen jättisiirto? Juventus maksamassa yli 40 miljoonaa ruotsalaispelaajasta

© Kuva: Getty Images

Pohjoismaalaiset nuoret pelaajat tuntuvat olevan kovassa huudossa tammikuun siirtomarkkinoilla. 19-vuotias norjalainen maalipyssy Erling Braut Håland oli lukuisten suurseurojen hankintalistalla ja päätyi lopulta 20-22 miljoonan euron siirtosummalla Borussia Dortmundiin.

Nyt valmistellaan Hålandin ikätoverin, ruotsalaisen Dejan Kulusevskin suursiirtoa. Muun muassa Gazzetta dello Sportin ja Sky Italian mukaan Kulusevski on siirtymässä Juventukseen, ja siirtokorvaus voi olla jopa kaksinkertainen Hålandiin verrattuna.

Kulusevski on Tukholmassa syntynyt Brommapojkarnan kasvatti, joka siirtyi Italian kentille jo vuonna 2016, kun Atalanta värväsi nuoren pojan akatemiaansa. Serie A:ssa hän debytoi viime tammikuussa.

Viime kaudella Kulusevski nähtiin kentällä vain kolmessa Serie A -ottelussa, mutta tällä kaudella hän on tehnyt lopullisen läpimurtonsa. Atalanta lainasi oikean laitalinkin Parmaan, ja Parma on ollut lainasta otettu. Kulusevski on viimeistellyt pelaamissaan 17 sarjaottelussa neljä maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä. Hän on koko sarjan maalisyöttötilastossa toisena Lazion Luis Alberton (11 syöttöä) jälkeen.

Nyt italialaismedia kertoo Juventuksen voittaneen kisan Kulusevskin allekirjoituksesta. Nuorukaista tavoitteli myös Juventuksen kanssa Serie A -mestaruudesta taisteleva Internazionale.

Juventuksen kerrotaan maksavan Kulusevskista 35 miljoonaa euroa, sekä mahdolliset 9 miljoonaa euroa lisää erinäisten bonuspykälien täyttyessä. Siirtosumma voi siis kohota peräti 44 miljoonaan euroon. Tämä päihittää Interin tarjouksen.

Juventus suostuu myös jättämään Kulusevskin Parmaan lainalle loppukauden ajaksi. Tämä oli ehto, jota myös Atalanta vaati siirrolle. Myös Kulusevski itse oli enemmän vakuuttunut Juventuksen tarjoamasta paketista.

Kulusevskin vanhemmat ovat kotoisin Pohjois-Makedoniasta, ja hän pelasikin aikanaan viisi maaottelua (6 maalia) Pohjois-Makedonian alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa. Sen jälkeen Kulusevski siirtyi Ruotsin juniorimaajoukkueisiin, joissa hän on tehnyt yhdeksän maalia 29 ottelussa. Ruotsin A-maajoukkueessa Kulusevski debytoi marraskuisessa EM-karsintojen päätösottelussa Färsaaria vastaan, joten maajoukkuevalinta on nyt lopullisesti tehty.

Kulusevskista tulee siirron toteutuessa edellämainituin korvauksin Atalantan seurahistorian arvokkain myynti sekä kautta aikojen toiseksi kallein ruotsalaispelaaja. Ykköspaikkaa pitää Zlatan Ibrahimovic, josta Barcelona maksoi 69,5 miljoonaa euroa kaudella 2009-2010.


QPR – Swansea | ”Ärrät” vetoideana! ⭐️⭐️½