19-vuotias norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland on ollut koko syksyn ja alkutalven kenties puhutuin nimi siirtohuhuissa. Eikä ihme: onhan Håland paukutellut RB Salzburgille tällä kaudella 22 ottelussa 28 maalia ja yhteensä viisi hattutemppua. Hattutempuista yksi ja maaleista kahdeksan syntyi Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Myrskyvaroituksen siitä, mitä tuleman pitää, Håland antoi jo kesällä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Tuolloin hän takoi hämmästyttävät yhdeksän maalia yhdessä ottelussa Hondurasin verkkoon.

Hålandia oltiin viety huhuissa muun muassa RB Leipzigiin, Manchester Unitediin, Real Madridiin ja viimeksi kaikkein vahvimmin Juventukseen. Voiton kisassa vei kuitenkin Borussia Dortmund. Dortmund tiedotti sunnuntaina tehneensä kesään 2024 ulottuvan sopimuksen kahdeksankertaisten saksanmestarien kanssa.

Borussia Dortmund

@BVB

Borussia Dortmund

@BVB
🤔 Wer schreibt denn hier schon seine Wünsche für 2020 auf?
Borussia Dortmund verpflichtet Erling Haaland. #Haaland2024

– Huolimatta useista tarjouksista huippuseuroilta ympäri Eurooppaa, on Erling Håland päättänyt siirtyä BVB:hen, seuran toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke kommentoi.

– Me kaikki saamme olla iloisia kunnianhimoisesta, atleettisesta ja fyysisesti vahvasta keskushyökkääjästä, joka pelaa erityisellä maalivainulla ja vaikuttavalla temmolla. 19-vuotiaana Erling on luonnollisesti vasta toivottavasti loistavan uransa alussa, urheilujohtaja Michael Zorc komppasi.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

Dortmund maksaa 194-senttisestä Hålandista tiettävästi vain 20 miljoonaa euroa, sillä se oli miehen Salzburg-sopimuksessa ollut ulosostopykälä. Hintaa voi pitää täydellisenä pilkkahintana, sillä niin hurjassa maalitahdissa nuorukainen on ollut. Laajalti arveltiin hinnan voivan nousta kesällä jopa lähelle sataa miljoonaa euroa.

– Minulla oli alusta lähtien tunne, että halusin siirtyä tähän seuraan ja pelata jalkapalloa uskomattoman tunnelman ja yli 80 000 katsojan edessä. En malta edes odottaa, Håland itse totesi.