Toimittajan tyly arvio: Huuhkajien pelaaja kauden floppijoukkueessa

© Kuva: Juha Tamminen

Simo ja Onni Valakarin, Robert Taylorin ja Juha Pirisen kausi Norjan Eliteserienissä päättyi reilu viikko sitten surkeasti, kun heidän joukkueensa Tromsø IL putosi dramaattisten vaiheiden jälkeen pääsarjasta. Vielä on epävarmaa, ketkä joukosta jatkavat Tromsøssä myös Norjan toisella sarjatasolla.

Ratkaisuja odotellessa ainakin Huuhkajista tutun Juha Pirisen haavoihin siroteltiin vielä suolaa, kun Norjan Eurosportin toimittaja Joacim Jonsson valitsi suomalaisen kauden floppijoukkueeseensa yhtenä 11 pelaajasta. Jonssonin selvennyksen mukaan on pelaajia, jotka pelasivat kehnommin tai vähemmän kuin valittu vajaa tusina, mutta nämä pelaajat jäivät hänen mukaansa kauimmas heihin asetetuista odotuksista.

Juha Pirinen pelasi Tromsøn paidassa 26 Eliteserienin ottelussa, ja teki näissä kaksi maalia sekä antoi yhden maalisyötön. Joacim Jonsson luonnehti Piristä näin:

– Pirinen pelaa tulevana kesänä EM-kisoissa. Suomalainen on maajoukkueen vakiokalustoa, ja meidän, jotka olemme seuranneet häntä tämän vuoden Eliteserienissä, voi olla vaikeaa ymmärtää sitä.

– Piriseen kohdistui suuria odotuksia ja harjoituskaudella hän vaikutti erittäin vahvalta. Mutta kun sarja käynnistyi, hän ei ollut lähelläkään vastata odotuksiin. Hän kylläkin paransi viimeisissä otteluissaan, mutta kokonaisuudessaan suomalainen ei antanut riittävästi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.