West Ham antoi lauantaina kenkää managerilleen Manuel Pellegrinille.

Chileläisvalmentajan viimeiseksi otteluksi jäi samana päivänä pelattu 1-2-kotitappio Leicesteriä vastaan. Pellegrini, 66, sai tietää potkuistaan pian ottelun jälkeen.

Hän ehti valmentaa West Hamia viime vuoden kesästä lähtien. Viime kaudella Pellegrini johdatti lontoolaiset Valioliigassa kymmenenneksi, mutta kuluva sesonki on sujunut alle odotusten. West Ham on 19 ottelun jälkeen sarjassa 17. sijalla, yhden pisteen putoamisviivan yläpuolella.

Kyseessä on kuudes kerta tällä kaudella, kun seura Valioliigassa antaa monoa vakituiselle managerilleen. Aiemmin ovat saaneet lähteä Marco Silva Evertonista, Unai Emery Arsenalista, Mauricio Pochettino Tottenhamista ja Quique Sánchez Flores sekä Javi Gracia Watfordista.

Everton pestasi Silvan tilalle Carlo Ancelottin, Arsenal nimitti päävalmentajakseen Mikel Artetan, Tottenham hankki José Mourinhon ja Watford antoi tehtävän loppukaudeksi Nigel Pearsonille.

West Hamin uudeksi manageriksi povataan useissa medioissa David Moyesia, joka valmensi joukkuetta puolen vuoden ajan jo kaudella 2017-18. Skotlantilainen Moyes, 56, on urallaan luotsannut myös Sunderlandia, Real Sociedadia, Manchester Unitedia, Evertonia ja Preston North Endiä.