AS Monaco sai kaivaa vanhat lehdistötiedotteen pohjat esille, jotta se selvisi pienemmillä muutoksilla. Monaco antoi nimittäin kenkää valmentajalleen Leonardo Jardimille. Potkut virallistettiin lauantai-iltana.

45-vuotias portugalilainen aloitti Monacon valmentajana kesällä 2014. Jardim luotsasi joukkueen upeasti Ligue 1:n mestariksi kaudella 2016-2017, ja loogisesti hänet valittiin tuolloin myös sarjan parhaaksi valmentajaksi. Samalla kaudella Monaco eteni myös sensaatiomaisesti Mestarien liigan välieriin.

Katoavaista oli kuitenkin mainen kunnia. Monacon menestysjoukkue hajosi nopeasti, kun parhaat pelaajat ostettiin Englannin Valioliigaan ja muihin suurseuroihin. Alamäki vain jyrkkeni kaudella 2018-2019, ja lokakuussa 2018 Jardim saikin kenkää. Miehen korvaajaksi nimettiin legendaarinen Thierry Henry.

Henryn pesti kesti kuitenkin vain kolmisen kuukautta, ja tammikuussa 2019 Jardim palasi tuttuun seuraan. Vain saadakseen uudestaan kenkää alle vuosi myöhemmin.

Monacon uudeksi valmentajaksi palkattiin kahden ja puolen vuoden sopimuksella 42-vuotias Robert Moreno. Morenolla ei ole vielä lainkaan päävalmentajakokemusta seuratasolta, mutta hän luotsasi Espanjan ensi kesän EM-turnaukseen noustuaan ykkösmieheksi Luis Enriquen vetäydyttyä syrjään perheen vakavan sairastapauksen vuoksi.

Moreno ja Luis Enrique olivat tehneet yhteistyötä vuosien ajan Barcelonassa, Celta Vigossa, AS Romassa ja Espanjan maajoukkueessa, mutta Luis Enriquen palattua puikkoihin marraskuussa Morenolle ei enää löytynyt taustaryhmästä paikkaa.

[readmore from=Jardim-Leonardo]

Kaksikon välirikko on pahempaa sorttia, ja niinpä Morenon oli etsittävä valmennusuralleen uusia polkuja. Espanjassa loka on lentänyt saagan tiimoilta puolin ja toisin. Nähtävästi Monacossa miehen osaamiseen löytyy riittävästi luottoa.

Moreno on määrä esitellä medialle sunnuntaina. Ensimmäiset treeninsä hän vetää maanantaina. Monaco on parhaillaan Ligue 1:ssa sijalla seitsemän.

Juttua on muokattu 28.12. kello 23.25 Monacon virallistettua valmentajauutisensa.