Niinhän sitä sanotaan, että futisfanin ja oman seuran välinen rakkaus on elämänpituinen matka. Mutta miksi tuon yhteisen taipaleen pitäisikään päättyä viimeiseen hengenvetoon? Ehkä kuoleman hetkelläkään ei tarvitse omasta rakkaasta seurasta erota?

Ykkösessä pelaava AC Oulu twiittasi keskiviikkona kuvan oululaisen hautaustoimiston A. Kova Oy:n ratkaisusta intohimoisimmille futisfaneille. He kun tarjoavat viimeiselle matkalle innovatiivista vaihtoehtoa, jalkapallon muotoista tuhkauurnaa.

AC Oulu

@ACOulu
Kaikista aika jättää jossakin vaiheessa. Lähdön voi tehdä kuitenkin tyylillä ⚽

Oulun Hautaustoimisto A. Kova Oy:ltä löytyy jalkapalloihmisille viimeiseksi lepopaikaksi jalkapallon muotoinen uurna - tottakai!

Mielipide? 😇⚽

#oulu #jalkapallo #futis #acoulu #laivastonsiniset

Maailmalla jalkapalloihmisten viimeisiä leposijoja on tältä kantilta toki harkittu ennenkin. Muun muassa saksalainen perinneseura Rot-Weiss Essen avasi elokuussa omille faneilleen perustamansa hautausmaan. Alue on osa isompaa hautausmaata, ja se avattiin yhteistyössä paikallisen seurakunnan kanssa.

Rot-Weiss Essenin faneilla on mahdollisuus tulla haudatuksi seuran perustajan Georg Melchesin haudan läheisyyteen. Fanihautausmaan penkit ovat Georg-Melches-stadionin alkuperäisiä punavalkoisia penkkejä ja pöytänä toimii entinen stadionin valaisin. Myös hautakivet ovat yhteneväisiä. Valkoisiin kiviin kirjoitetaan seuran värien mukaisesti punaisin kirjaimin vainajan tiedot. Myös hautakukat ovat punaisia ja valkoisia.

On omia hautausmaitaan toki muillakin saksalaisseuroilla. Hamburger SV ehti ensimmäisenä asialle vuonna 2008, ja myös Schalke ja Borussia Dortmund ovat avanneet omat fanihautausmaansa. Tiettävästi Schalken hautausmaalle on tehty kolminumeroinen määrä varauksia.

Maailman ensimmäinen fanihautausmaa avattiin tiettävästi Argentiinaan, Boca Juniorsin faneille. Tuolloin elettiin vuotta 2006. Myös Diego Maradonan kerrotaan varanneen hautausmaalta oman leposijansa. Naapuriksi lienee useita halukkaita.

Lähteet: Welt ja Tageszeitung