Bayern Münchenin tähtikaksikko dominoi Bundesliigaa tällä hetkellä – ”Heille ei ihan heti löydy haastajaa”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigan jälkimmäinen puolisko on talvitauon jälkeen hyvässä vauhdissa, ja sarjan kärki on hämmästyttävän tasainen. Vain RB Leipzig on neljän pisteen verran karussa sarjakakkoselta Bayern Müncheniltä, mutta sarjaa viime vuosina hallinneesta Bayernista on ennen viikonloppua matkaa kuudennen sijan Bayer Leverkuseniin vain viisi pistettä.

Kierroksen huippuottelussa ovat lauantaina vastakkain juuri Bayern ja viidentenä oleva Schalke.

– Schalke on voittanut Bayernin Bundesliigassa viimeksi vuonna 2010. Kymmenen vuoden voitoton putki tulee lauantaina jatkumaan, ennakoi ottelun Viasatilla selostava Tero Kainulainen SuomiFutis-sivustolle.

Kainulainen nostaa voiton avaimiksi Bayernin tähtihyökkääjät.

Thomas Mülleriä ja Robert Lewandowskia ei pysäytä tällä hetkellä kukaan. He ovat sellaisessa vireessä, että tuohon kaksikkoon voi luottaa ottelusta toiseen. Müllerillä on 12 maaliin johtanutta syöttöä ja Lewandowski on tehnyt 20 maalia. Siinä on sellainen tutkapari, että heille ei ihan heti löydy haastajaa edes Leipzigista, hän sanoo.

Mestaruustaistelu on siis tiivistä, ja lähiviikkoina siihen saadaan lisää maustetta.

– Odotetaan kahden viikon päästä kärkiottelua Allianz Arenalla. Siinä rakennetaan mestaruustaistelun suuntaviivat, mutta eihän Müncheniä voi koskaan sivuuttaa mestaruustaistelusta. Se nähtiin jo viime kaudella, kun ero kärkeen oli jo yhdeksän pistettä, mutta niin vain he käänsivät kelkkansa ja menivät ohi. Nyt on toki valtava määrä loukkaantumisia takalinjoilla, mutta he ovat kestäneet ne ilman suurta romahtamista.

Schalken kausi on ollut täydellinen käännös viime vuodesta.

– Neljän parhaan joukkoon pääseminen olisi valtava parannus viime kauteen Schalke on nyt samassa pistemäärässä kuin viime kauden viimeisen ottelun jälkeen. David Wagner on tehnyt hyvää jälkeä päävalmentajana. Hän on rakentanut uuden ilmapiirin, tiivistänyt pelitavalliset asiat ja kaivanut yksilöistä parhaat puolet esiin, niin kuin hän teki ”Terriereissäkin”, Kainulainen sanoo Huddersfieldin entisestä managerista.

Bayern München-Schalke nähdään lauantaina 25.1. suorana lähetyksenä Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa kello 19.20 alkaen.

Kimmo Mäkinen


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?