Erling Braut Håland näytti taas perjantai-iltana koko maailman jalkapallokansalle, miksi häntä pidetään yhtenä Euroopan lupaavimmista pelaajista.

19-vuotias norjalaishyökkääjä teki Dortmund-debyytissään hattutempun, kun hän nosti uuden seuransa takaa-ajoasemasta 5-3-voittoon Augsburgia vastaan. Perjantaina hän puolestaan maalasi kahdesti pelattuaan vajaat puoli tuntia Dortmundin 5-1-voitossa FC Kölniä vastaan. (Lue lisää)

Håland on tehnyt siis viisi maalia vain 57 minuuttiin Saksan Bundesliigassa. Dortmundin kannattajien lisäksi hän on saanut suuria ylistyssanoja myös joukkueen pelaajilta ja seurajohdolta.

– Kun hän elää unelmaansa, emme halua herättää häntä. Hän on uskomattoman kunnianhimoinen ja hän haluaa tehdä jokaisen maalin harjoituksissa. Hän on todella ärsyyntynyt, jos hän ei hyödynnä saamansa maalipaikkaa, Dortmundin urheilutoimen johtaja Michael Zorc kertoi ottelun jälkeen DAZN:lle.

– Ensin kolme maalia, nyt kaksi maalia. Toivottavasti seuraavassa pelissä ei tule vain yhtä! Hänellä on kaikki mitä huippupelaajalta tarvitaan. Hän tekee paljon töitä, hän harjoittelee kovasti. Mutta mikä tärkeintä, hän on fiksu poika, Dortmund-maalivahti Roman Bürki jatkoi.

– Se, miten hän on vielä noin nuori, tekee kaikesta vain häkellyttävämpää. Hän on todella nopea ja tietää miten toimia vartalonsa kanssa, Dortmundin keskikenttäpelaaja Julian Brandt kehui.

Dortmundin päävalmentaja Lucien Favre kertoi myös ottelun jälkeen lehdistölle, ettei Håland ole enää kaukana avauskokoonpanon paikasta. Hän saattaa avata piikissä jo ensi viikonloppuna Union Berliiniä vastaan.