Glen Kamara ei aio painostaa Rangersia myymään häntä tässä kuussa, uskoo Huuhkajien keskikenttäpelaajan entinen valmentaja Neil McCann.

McCann toimi Dundee FC:n päävalmentajana, kun seura värväsi Kamaran, 24, kesällä 2017 riveihinsä.

Puolitoista vuotta myöhemmin Suomen maajoukkuepelaaja solmi esisopimuksen Skotlannin suurseuran Rangersin kanssa. Siirron oli määrä tapahtua viime kesänä ilmaiseksi, mutta Rangers maksoi lopulta Dundee FC:lle Kamarasta 50 000 puntaa ja hankki hänet jo viime vuoden tammikuussa.

Dundee FC tarvitsi kipeästi rahaa, mutta Kamarasta maksettu siirtosumma on osoittautumassa kenties kaikkien aikojen kaappaukseksi. Kamara on esiintynyt Rangersissa edukseen, minkä seurauksensa häntä on viety siirtohuhuissa ympäri Eurooppaa. Viime päivinä hänet on yhdistetty muun muassa useisiin Englannin Valioliigan seuroihin.

Glen Kamara on pelannut Huuhkajissa 19 ottelua. Kuva: Juha Tamminen

McCann ehti valmentaa Kamaraa reilun vuoden, mutta hän kertoo Scottish Sun Sportin haastattelussa pitävänsä yhä yhteyttä entiseen pelaajansa. Hän on saanut käsityksen, että Kamaralla ei ole kiire lähteä Glasgow’sta pois.

– Kuka tietää, mitä tulee tapahtumaan – ehkä Rangers saa hänestä tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Tiedän vain, että Glen ei sekoita kuviota. Hän rakastaa Rangersissa pelaamista. Hän on kertonut jutellessamme, että haluaa epätoivoisesti menestyä siellä.

– Hän soitti minulle, kun hän siirtyi [Rangersiin] ja kertoi, että hän valitsi pelinumerokseen 18, koska se oli minun numeroni, kun menin sinne.

– Hän myös antoi minulle yhden ensimmäisen Suomen maajoukkuepaidoistaan kiitokseksi siitä, että autoin häntä alussa. Se osoittaa, millainen poika hän on.

[readmore from=Kamara-Glen]

– Olemme sittemmin keskustelleet siitä, mitä menestyminen Rangersissa tarkoittaa hänelle. Olen kokenut sen itse. Siinä on jotain uskomatonta, kun saa olla voittamassa jotain.

– Se ajaa Gleniä nyt eteenpäin – halu voittaa Rangersissa. Hän ei painosta seuraa myymään häntä tammikuussa. Voin sanoa sen sataprosenttisen varmasti.

– He saattavat kuitenkin katsoa asiaa eri näkökulmasta, jos seura saa hänestä ison tarjouksen.

McCann toivoo, että Rangers saa Kamarasta jonain päivänä kunnon korvauksen. Hän on kyllästynyt siihen, miten englantilaiset seurat maksavat skottijoukkueille piskuisia summia.

– Jos puhutaan Glenin todellisesta arvosta, niin sen pitäisi olla kahdeksannumeroinen [summa].

– Se ei ainakaan yllättäisi minua, jos Rangers pyytäisi sellaista summaa, jos ja kun he päättävät myydä. Hän on A-maajoukkuetason pelaaja, joten miksi ei?

Kamara on pelannut tällä kaudella 29 ottelua ja tehnyt yhden maalin. Hänen ja Rangersin välinen sopimus on voimassa kesään 2023 asti.