Juventukselle kauden toinen tappio Serie A:ssa – Napolin pitkä synkkä putki poikki

© Kuva: Getty Images

Serie A:n mestaruustaistelu kiristyi sunnuntaina hitusen, kun Juventus koki Napolissa sarjakauden toisen tappionsa. Joulukuussa Lazio oli parempi kotikentällään maalein 3-1 – ja samoin lukemin niin ikään joulukuussa pelatussa Italian Supercupissa – ja nyt Napoli otti täyden pistepotin maalein 2-1.

Napoli pelasi kauttaaltaan vahvan ottelun ja ansaitsi voittonsa. 63. peliminuutilla syntyneessä avausmaalissa pääosissa olivat puolalaiset. Juventuksen maalivahti Wojciech Szczesny sylkäisi laukauksen eteensä ja maanmies Piotr Zielinski kävi siirtämässä paluupallon rysään.

2-0 -maali syntyi viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. José Callejon keskitti oikealta ja Lorenzo Insigne latasi pallon verkkoon näyttävällä volleylla.

Juuri lisäajan alkajaisiksi Cristiano Ronaldo kävi ohjaamassa maalin edustalta Juventukselle 2-1 -kavennuksen, mutta lisää maaleja loppukiri ei tuonut.

Napolille voitto teki todella hyvää, sillä sillä oli allaan kolmen ottelun tappioputki Serie A:ssa. Edellisen kotivoittonsa se oli saanut sarjassa lokakuussa, joskin Italian Cupissa Napoli oli voittanut viimeisten kahden viikon sisällä kaksikin ottelua kotistadionillaan.

Juventus johtaa sarjaa nyt kolmen pisteen erolla ennen Internazionalea. Napoli on sijalla 10.