Serie A:n mestaruustaistelu kiristyi sunnuntaina hitusen, kun Juventus koki Napolissa sarjakauden toisen tappionsa. Joulukuussa Lazio oli parempi kotikentällään maalein 3-1 – ja samoin lukemin niin ikään joulukuussa pelatussa Italian Supercupissa – ja nyt Napoli otti täyden pistepotin maalein 2-1.

Napoli pelasi kauttaaltaan vahvan ottelun ja ansaitsi voittonsa. 63. peliminuutilla syntyneessä avausmaalissa pääosissa olivat puolalaiset. Juventuksen maalivahti Wojciech Szczesny sylkäisi laukauksen eteensä ja maanmies Piotr Zielinski kävi siirtämässä paluupallon rysään.

2-0 -maali syntyi viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. José Callejon keskitti oikealta ja Lorenzo Insigne latasi pallon verkkoon näyttävällä volleylla.

Juuri lisäajan alkajaisiksi Cristiano Ronaldo kävi ohjaamassa maalin edustalta Juventukselle 2-1 -kavennuksen, mutta lisää maaleja loppukiri ei tuonut.

Napolille voitto teki todella hyvää, sillä sillä oli allaan kolmen ottelun tappioputki Serie A:ssa. Edellisen kotivoittonsa se oli saanut sarjassa lokakuussa, joskin Italian Cupissa Napoli oli voittanut viimeisten kahden viikon sisällä kaksikin ottelua kotistadionillaan.

OptaPaolo

@OptaPaolo
6 - Napoli have won after six home league games without wins and after four home defeat in a row. Recovery. #NapoliJuventus

Juventus johtaa sarjaa nyt kolmen pisteen erolla ennen Internazionalea. Napoli on sijalla 10.