Kokenut maajoukkuettakin edustanut maalivahti pyörsi lopettamispäätöksensä ja palaa tolppien väliin – ”En nähnyt tätä tapahtuvan”

© Kuva: Juha Tamminen

Viime kauden päätteeksi Ykköseen noussut IF Gnistan on tehnyt vuoden sopimuksen maalivahti Tomi Maanojan kanssa. Gnistan tiedotti asiasta perjantaina verkkosivuillaan. Maanoja, 33, ehti jo kertaalleen lopettaa uransa kauden 2018 päätteeksi. Silloin hän edusti HIFK:ta Ykkösessä.

Mittavan uran ammattilaisena tehnyt Maanoja on pelannut uransa aikana Veikkausliigaa AC Allianssissa, FC Hongassa, Rovaniemen Palloseurassa, Kuopion Palloseurassa, FC Lahdessa sekä Helsingin IFK:ssa. Ulkomaan kentillä Maanoja on edustanut ruotsalaista AIK:ta, sekä norjalaista Sandefjordia.

Maanoja on pelannut urallaan yhteensä 188 ottelua Veikkausliigassa. Huuhkajissa mies on pelannut yhden ottelun. Monet muistavat hänet vuoden 2008 rangaistuspotkukilpailusta Itävaltaa vastan, kun hän torjui Pikkuhuuhkajat alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnaukseen.

– Hurjat fiilikset tässä, sillä vuosi sitten en nähnyt tätä tapahtuvan. Se on petollista, kun kaverit houkuttelevat ensiksi treenaamaan ja puoli vuotta myöhemmin tässä on tullut laitettua nimeä paperiin, Maanoja kertoi seuran verkkosivuilla.

– Haluan nauttia hommasta, pitää elämää pukukopissa ja läiskiä kundeja selkään. Minulla on myös fiilis, että pystyn antamaan paljon niin pelaajille kuin koko organisaatiollekin, kun tässä on jo jonkun verran kilsoja mittarissa. Toki on vielä sellainen fiilis, että tässä pystyisi pärjäämäänkin. Kaikin puolin positiiviset fiilikset, hän jatkoi.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!