Kuopion Palloseura kaatoi FC Lahden perjantaina 1-0 Suomen Cupin Veikkausliigan karsintalohko B:n kamppailussa.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Tänään on PELIPÄEVÄ!

Kuopion Palloseura lähtee kauden ensimmäiseen viralliseen kotiotteluun seuraavalla kokoonpanolla. #KuPS #veikkausliiga

⚽️ KuPS - FC Lahti
📅 Tänään kello 18.30
🎫 tiketti.fi/kups-fc-lahti-…

FC Lahti

@FCLahti1996
⚫️ FC Lahden XI ⚫️

Vaihdossa: Tiainen 12, Auranen 14, Martinen 23, Torpo 24.

📺 Kello 18.30 alkavan ottelun näyttää @RuutuUrheilu ja Lahdessa Pub Iloinen Kulkija.

🚨 Tänään kausarit vielä tänään 89 € 👉 seamchip.fi/fclahti

Ottelu käynnistyi kotijoukkue KuPS:n hallinnassa, mutta Lahden Valdrin Rashica oli lähellä maalintekoa vajaan vartin kohdalla, kun hän pääsi toppari Juho Pirttijoen virhearvion seurauksena nokikkain maalivahti Otso Virtasen kanssa. Rashica nosti pelivälineen yli Virtasen, mutta yrityksestä puuttui voima, joten Virtanen ehti pallon tielle ennen maaliviivaa.

Pelin ainokainen osuma nähtiin reilun puolen tunnin kohdalla. Ilmari Niskanen lähetti vasemmalta laidalta laadukkaan vapaapotkun rangaistusalueelle ja Lucas Rangel jatkoi etualueelta pallon päällään maan kautta verkkoon. 1-0.

Brasilialaishyökkääjä väläytteli taituruuttaan avausjaksolla myös hienolla saksipotkulla, joka oli kuitenkin Lahden maalivahdille Patrick Rakovskylle helppo torjuttava.

KuPS sai pallon kertaalleen myös ylärimaan. Mats Haakenstad nousi vasemman pakin tontila aina päätyrajalle asti ja pelasi pallon takaviistoon Arttu Heinoselle, joka laukoi lähietäisyydeltä, mutta vedon tielle ennätti vielä Mikko Viitikko, jonka kautta pallo kimposi ylärimasta kulmapotkuksi.

Lahtelaisvierailla oli toisen puolikkaan lisäajalla tuhannen taalan paikka tasoittaa ottelu, kun Dimitry Imbongo ajoi röyhkeästi rangaistusalueelle, mutta hänen syöttönsä Viitikolle karkasi pahasti ohi. Viitikon olisi tarvinnut vain siirtää pallo tyhjään verkkoon, jos Imbongon syöttö olisi onnistunut.

Kuopiolaisilla on kahden pelin jälkeen kasassa neljä pistettä. KuPS päätyi ensimmäisessä ottelussaan 1-1-tasapeliin Hakan kanssa. FC Lahti hävisi avausottelussaan Ilvekselle 1-2.