Mestarien liigan pudotuspeleihin valmistautuvalla Lyonilla karmea talvi – neljä ristisidevammaa kuukaudessa

© Kuva: Getty Images

Vaikeaa kautta Ranskan Ligue 1:ssa pelannut Lyon on kärsinyt viime aikoina harvinaisen kovasta onnesta. Vain muutamien viikkojen sisällä Lyon on menettänyt sairastuvalle pitkiksi ajoiksi peräti neljä pelaajaa polven ristisidevammojen vuoksi.

Kaikkein kovin isku syntyi jo joulukuun puolivälissä, kun polvensa särki joukkueen kapteeni ja ehdoton johtotähti Memphis Depay. Hollantilaiselta Depaylta jäävät polvivamman takia luultavasti myös kesän EM-kisat väliin.

Samainen 15.12. pelattu Rennes-ottelu oli Lyonin kannalta erittäin epäonninen, sillä kyseisessä ottelussa ristisiteet särkyivät myös 21-vuotiaalta Ranskan nuorisomaajoukkuepelaaja Jeff Reine-Adélaïdelta. Reíne-Adelaïden saattavat jotkut muistaa myös Arsenalin palkkalistoilta.

Kaksikon loukkaantumiset olivat kuitenkin vain pelkkää alkusoittoa, sillä viime päivinä Lyon on menettänyt samasta syystä sairastuvalle nuoria lupauksiaan. Viime viikolla ristisidevamman kurjuuden sai kokea 19-vuotias keskuspuolustaja Oumar Solet. Solet leikataan tänään tiistaina.

– Olemme murtuneita Oumar Solet’n puolesta, ja meidän on pakko sanoa, ettei kyse ole huonosta tuurista. Analysoimme eiliset harjoitukset videolta ymmärtääksemme hänen loukkaantumistaan. Meidän pitää selvittää, mitä voimme parantaa. Johtuuko se kengistä, kentästä vai ruokavaliosta. Perustamme työryhmän selvittääksemme, mistä loukkaantumiset johtuvat, valmentaja Rudi García totesi viime viikolla Teller Reportin mukaan.

Lyon palkkasi lokakuun lopussa uuden fysiovalmentajansa Paolo Rongonin. Neljän edellisen vuoden aikana joukkue oli kokenut vain kaksi polven ristisidevammaa, joten tämänvuotinen kierre on harvinaisen synkkä.

Tuoreimman, kauden neljännen polvivammansa Lyon uutisoi eilen maanantaina. Nyt ristisiteet särkyivät harjoituksissa 18-vuotiaalta Sofiane Augarreaulta. Augarreau allekirjoitti viime keväänä ensimmäisen, kolmevuotisen ammattilaissopimuksensa. Hänen loukkaantumisensa on sikäli erityisen huolestuttava, että se osui samaan polveen, jonka ristisiteet hajosivat jo UEFA Youth Leaguen ottelussa lokakuussa 2018.

Sekä Solet että Augarreau ovat pelanneet Ranskan nuorisomaajoukkueissa.

Lyon selviytyi myös Mestarien liigan pudotuspeleihin, joissa se kohtaa helmi-maaliskuussa Juventuksen.

Lähde: RMC Sport