Maailma järkyttyi sunnuntaina, kun Kaliforniasta kantautui uutinen koripallolegenda Kobe Bryantin kuolemasta. 41-vuotias Bryant menehtyi helikopteriturmassa, joka vaati kaikkiaan yhdeksän ihmisen hengen. Uhrien joukossa oli myös 13-vuotias Gianna, yksi Bryantin neljästä tyttärestä.

Jo eilen illalla brassitähti Neymar omisti PSG:lle tekemänsä maalin Bryantin muistolle. Pelin jälkeen Neymar kommentoi näin.

– Kobe Bryantin menettäminen on hyvin surullista kaikille urheiluihmisille, ei vain koripallofaneille. Katsoin puoliajalla viestejä ja omistin hänelle maalini toisella puoliajalla. Toivon, että hän lepää rauhassa, Neymar totesi.

Kobe Bryant tunnettiin suurena jalkapallon ystävänä. Lukuisat futistähdet ovatkin esittäneet Twitterissä surunvalittelujaan yhdysvaltaisen poismenon johdosta. Muisteloihin ovat osallistuneet muun muassa Lionel Messi (Instagramissa), Andrea Pirlo , Cristiano Ronaldo ja Kylian Mbappé.

– Olen sanaton. Kaikki rakkauteni Koben perheelle ja ystäville. Oli ilo tuntea hänet ja jakaa hienoja hetkiä yhdessä. Menetimme harvinaislaatuisen neron, Messi kirjoitti.

– Olet ollut esimerkki meidän sukupolvellemme. Lepää rauhassa, Andrea Pirlo puolestaan muotoili postaten kuvan miehistä yhdessä.

– Olen hyvin surullinen kuullessani sydäntäsärkevät uutiset Koben ja hänen tyttärensä Giannan kuolemista. Kobe oli todellinen legenda ja inspiraatio monille. Lähetän osanottoni hänen perheelleen ja ystävilleen ja kaikkien turmassa kuolleiden perheille. Lepää rauhassa legenda, Cristiano Ronaldo kirjoitti.

– Suurin urheiluesikuvani on tämä mies tässä. Sinun työmoraalisi ja mentaliteettisi inspiroivat minua niin paljon heti kun ymmärsin, mitä ammattilaisurheilu vaatii. Nautit uudesta luvusta elämässäsi ja se, että lähdit noin, on musertavaa. Rakastan sinua niin paljon! Olit kaikkien aikojen paras, Internazionalen hyökkääjä Romelu Lukaku hehkutti.