Pitkä yhteinen matka alasarjoista Mestarien liigaan päättyy – Leipzigin luottomies siirtymässä lempiseuraansa Italiassa

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

28-vuotias Diego Demme on kulkenut RB Leipzigin kanssa pitkän yhteisen matkan. Hän siirtyi härkäpaitoihin jo tammikuussa 2014 – eilen päivälleen kuusi vuotta sitten – kun joukkue vielä pelasi Saksan kolmannella sarjatasolla. Sitä ennen Demme oli saanut puolitoista vuotta kokemusta 2. Bundesliigasta Paderbornista.

Leipzig nousi nopeasti kakkostasolle ja sieltä edelleen Bundesliigaan. Muutaman viimeisen vuoden aikana joukkue on nähty myös Mestarien liigassa – ja ensi kesänä myös kilpailun pudotuspeleissä. Keskikentän pohjalla mieluiten pelaava Demme on ollut koko tämän ajan joukkueen luottopelaajia, ja kantanut usein myös kapteenin nauhaa.

Tällä kaudella Demme on pelannut Leipzigin paidassa 24 ottelua, joista suurimman osan avauskokoonpanossa. Väliin jäi koko syyskaudella vain yksi peli. Yhteensä otteluita Leipzigin edustusjoukkueessa on kertynyt 214. Näissä Demme on tehnyt kaksi maalia, joista toisen tällä kaudella Mestarien liigassa Zenitiä vastaan.

Nyt Demmen ja Leipzigin tiet ovat eroamassa. Bildin mukaan Demme lensi keskiviikkoaamuna Napoliin ja käy torstaiaamuna Napolin lääkärintarkastuksessa. Hän on kärsinyt viime aikoina lievästä vatsalihasvammasta, mutta sen ei pitäisi edessä olevaa siirtoa estää.

Leipzig on tekemässä Demmen siirrolla mukavan myyntivoiton. Seura maksoi pelaajasta kuusi vuotta sitten 350 000 euroa, ja on nyt saamassa Napolilta 12 miljoonan euron siirtokorvauksen. Bonuspykälien täyttyessä summa voi nousta aina 18 miljoonaan.

Bildin mukaan Napoli jätti virallisen tarjouksen vasta tiistaina, joten siirto on edennyt nopeaan tahtiin. Vaikka Demme onkin ollut Leipzigille tärkeä pelaaja, suostui seura hänet päästämään, sillä kyseessä on saksalais-italialaiselle keskikentän lukolle todellinen unelmasiirto.

Demme ja hänen isänsä ovat olleet ikänsä Napolin faneja. Enzo-isä tiettävästi nimesi poikansakin Napoli-legenda Diego Maradonan mukaan.

Demme on pelannut myös yhden harjoitusmaaottelun Saksan A-maajoukkueessa. Hänet valittiin myös muun muassa kesän 2017 Confederations Cupiin, mutta loukkaantuminen esti turnauksessa pelaamisen.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS