Robert Lewandowski puhui sukupolvien välisen kuilun haasteista: ”Heille levitetään punainen matto”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kun Robert Lewandowski avaa suunsa, on syytä kuunnella. Olihan 31-vuotias puolalainen muun muassa kalenterivuoden 2019 paras maalintekijä, kun lasketaan yhteen maalit seura- ja maajoukkueessa.

Lewandowskin menestys ei tullut helpolla, vaan nimenomaan ankaran ja määrätietoisen työn kautta. Hän siirtyi Puolan pääsarjasta Saksan Bundesliigaan hieman ennen 22-vuotissyntymäpäiväänsä. A-maajoukkueessa ”Lewa” debytoi 20-vuotiaana, pelattuaan sitä ennen vain kolme nuorisomaaottelua Puolan paidassa.

Nyt Bayern Münchenin hyökkääjä on kertonut Sport Bildin haastattelussa siitä, mitä hän uudesta pelaajasukupolvesta ajattelee. Lewandowskin mielestä moni saa liian paljon, liian varhain.

– On nuoria pelaajia, ja uusi sukupolvi, jolle kieritetään auki punainen matto. Heistä maksetaan jo nuorina uskomattoman suuria summia. Näiden pelaajien pitää kuitenkin vielä kasvaa, eivätkä he takaa menestystä, Lewandowski lausui.

Markkinat ovat Lewandowskin mielestä ongelmallisia joukkueen rakenteelle. Monesti nuoria pelaajia hypetetään jo varhain, mutta menestys vaatii ”hyvää nuorten ja vanhojen sekoitusta”. Onnistuminen vaatii myös valmentajilta pelisilmää.

– Nuorilla pelaajilla on tänä päivänä aivan toisenlainen koulutus takanaan. He olivat usein nuorina junioriakatemiassa. Näitä lahjakkuuksia täytyy puhutella eri tavalla kuin vanhempaa sukupolvea. Ajatukset ja kiinnostuksenkohteet ovat erilaisia.

– Valmentajan pitää olla joustava ja toimia välittäjänä sukupolvien välillä. Hyvä valmentaja osaa sen, maalitykki lisäsi.

Lewandowskin mielestä nuoret pelaajat eivät välttämättä hyväksy helposti penkitystään. Siinäkin on hänen mukaansa sukupolvien välinen ero. Myös kännykät ovat muuttaneet pukukopin dynamiikkaa.

– On sitäkin tärkeämpää, että viestintä pukukopissa toimii. On tärkeää, että ryhmät, joiden välissä voi olla kokonainen vuosikymmen, ymmärtävät toisiaan.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS