Sergio Agüero teki valioliigahistoriaa – legendaariset Thierry Henry ja Alan Shearer saivat väistyä

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Manchester Cityn tähtihyökkääjä Sergio Agüero laittoi Valioliigan historiankirjat täysin uusiksi, kun hän johdatti joukkueensa murskaavaan 6-1-voittoon Aston Villasta sunnuntai-iltana. Agüero teki ottelussa kolme maalia, antaen niiden lisäksi myös yhden maalisyötön.

Toisella osumallaan Agüero nousi Valioliigan kaikkien aikojen maalisarakkeessa viidennelle sijalle 176 täysosuman turvin. Samalla argentiinalaiskärjestä tuli Valioliigan paras ulkomaalainen, eli ei-englantilainen maalintekijä. Aiemmin kyseistä ykkössijaa hallitsi Arsenalin entinen maalipyssy Thierry Henry.

Agüero viimeisteli ottelun kolmannen maalinsa noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, ja ohitti samalla Alan Shearerin Valioliigan hattutempputilastojen valossa. Agüero on tehnyt urallaan peräti 12 hattutemppua Valioliigassa – enemmän kuin kukaan muu pelaaja.

Manchester City on murskavoittonsa myötä Valioliigan toisella sijalla. Eroa yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Liverpooliin on kuitenkin vielä 14 pistettä.

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!