Suomalaisvalmentaja Simo Valakarin käskyttämän Tromsø IL:n kausi 2019 päättyi onnettomasti Norjan pääsarjasta Eliteserienistä putoamiseen. Sarjatason vaihtumisesta huolimatta Valakari sai seuraltaan luottamuslauseen ja jatkaa Tromsøn peräsimessä myös kakkostasolla kaudella 2020.

Valakariin on kohdistunut off-seasonin aikana jonkin verran arvostelua norjalaislehdistön tasolta. Nyt kritiikkiä entistä valmentajaansa kohtaan on osoittanut tanskalaiselle Tipsbladetille puhunut keskikenttäpelaaja Oliver Kjærgaard.

Tanskan monivuotinen poikamaajoukkuepelaaja oli haalinut kokemusta Tanskan Superliigassa kasvattajaseuransa Lyngbyn riveissä, mutta siirtyi helmikuussa 2018 Tromsø IL:ään Lyngbyn ajauduttua talousvaikeuksiin. Kaksi Norjan vuotta tuottivat kuitenkin pettymyksen.

Kauden 2018 Kjærgaard vietti lainalla toisen sarjaportaan Nest-Sotrassa. Viime kaudeksi tanskalainen palasi Tromsøn vahvuuteen, mutta omasta mielestään hyvin sujuneesta treenikaudesta huolimatta rooli jäi hyvin pieneksi. Koko vuonna tilille tuli vain 105 peliminuuttia neljässä Eliteserien-ottelussa.

Kjærgaard ja Tromsø purkivat kauden 2020 kattaneen sopimuksensa torstaina. Nyt pelaaja on harmitellut julkisesti sitä, ettei luottoa Valakarilta koskaan tullut – eikä liioin selityksiä.

– Kun saavuin Tromsøön, siitä ei ollut epäilystäkään, ettemmekö seura ja minä pitäneet itseämme toisillemme sopivina. Niin ei kuitenkaan lopulta ollut, 21-vuotias Kjærgaard harmitteli.

– Suhteeni valmentajan kanssa ei vastannut odotuksiani. Vaikka pärjäsin hyvin treeneissä ja tartuin saamiini tilaisuuksiin, en ikinä saanut pelata. Minulla ja valmentajalla ei vain klikannut. Hän valitsi aina toisia pelaajia.

Ennen kaikkea Kjærgaard jäi toivomaan Valakarilta parempaa palautetta.

– Puhuin hänelle siitä usein. En valittanut, mutta halusin selityksen. Mitä olisin voinut tehdä paremmin? Mitä hän ajatteli tilanteestani?

[readmore from=Valakari-Simo]

– Kommunikaatio ei vain koskaan toiminut. Minusta ei koskaan tuntunut siltä, että olisin saanut selvän vastauksen. Sama asia urheilujohtajan kanssa. Me kolme emme olleet ikinä samalla aaltopituudella, Kjærgaard jatkoi.

Valakarin alaisuudessa pelasi viime kaudella myös kolme suomalaispelaajaa: Huuhkajistakin tutut Juha Pirinen ja Robert Taylor sekä valmentajan oma poika Onni Valakari.