TPS vahvisti rivejään senegalilaishyökkääjällä – teki myös sopimuksen neljännen polven ”tepsiläisen” kanssa

© Kuva: Juha Tamminen

Takaisin Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi noussut TPS vahvistaa rivejään senegalilaishyökkääjä Babacar Diopilla. Peräti 192-senttinen hyökkääjä on pelannut käytännössä koko ammattilaisuransa eri seuroissa Turkissa.

Turkulaisseura teki Diopin, 26, kanssa yhden vuoden sopimuksen, jossa on myös optio seuraavasta kaudesta. Seura ilmoitti sopimuksesta perjantaina verkkosivuillaan.

Diop on harjoitellut TPS:n mukana kaksi viikkoa. Hän pelasi viime viikolla harjoitusottelussa SalPaa vastaan, ja on lauantaina mukana TPS:n kokoonpanossa, kun turkulaisseura kohtaa HJK:n Suomen Cupin avausottelussa Helsingissä.

– Meiltä puuttuu vähän sellaista röyhkeää maalille ajamista ja Diop tuo selkeän fyysisen pelotteen vastustajan maalille. Haemme myös pidemmille avauksille ja keskityksille päättäjää, TPS-valmentaja Tommi Pikkarainen kertoi joukkueen verkkosivuilla.

– Hän pelaa erittäin hyvin myös selkä maaliin päin. Diop ollut meidän mukana nyt kaksi viikkoa ja hän on ollut sanalla sanoen hyvä. Myös kuti lähtee erittäin kovaa ja asenne on kohdallaan, joten ammattimiehestä on selvästikin kysymys, Pikkarainen jatkoi.

TPS solmi perjantaina myös toisen pelaajasopimuksen, kun 20-vuotias laitapuolustaja Vilho Heikkinen teki vuoden sopimuksen. Heikkinen on seuran oma kasvatti. Viime kaudella hän pelasi TPS:n P20-ikäluokan joukkueessa, sekä reservijoukkueessa. Seura uutisoi asiasta verkkosivuillaan.

Heikkinen on neljännen polven ”tepsiläinen”. Hänen isoisoisänsä Uuno Mäki on seuran perustaja, sekä hän toimi seuran ensimmäisenä puheenjohtajana vuosina 1922-1941. Hänen poikansa Heikki Mäki on puolestaan ollut turkulaisseuran toiminnassa mukana vuosikymmeniä, kirjoittaen muun muassa TPS:n juhlahistoriikit.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille