Jalkapallon tunnetut pelaaja-agentit, kuten Mino Raiola, Jorge Mendes ja Jonathan Barnett ovat ilmaisseet mielipiteensä FIFA:n pelaajasiirtoihin suunnittelemiin muutoksiin.

Syyskuussa selvisi, että FIFA suunnittelee muutoksia pelaaja-agenttien saamiin palkkioihin ja rajoituksia pelaajien lainasiirtoihin.

Uuden suunnitelman mukaan pelaaja-agentit saisivat pelaajan myyvältä seuralta jatkossa korkeintaan 10 prosentin osuuden pelaajasta maksettavasta siirtokorvauksesta.

Lisäksi agentit voisivat saada korkeintaan kolmen prosentin osuuden pelaajan siirron yhteydessä maksetusta korvauksesta. Ostava seura saisi maksaa agenteille niin ikään korkeintaan kolme prosenttia pelaajan saamasta korvauksesta.

Muutoksilla olisi suuri vaikutus ns. ”superagenttien” palkkoihin. Esimerkiksi Raiola nettosi yli 45 miljoonaa euroa, kun hänen asiakkaansa Paul Pogba siirtyi Juventuksesta Manchester Unitediin 105 miljoonan euron siirtosummalla vuonna 2016.

Nyt huippuagentit ovat avanneet suunsa tapauksesta. Yleinen viesti on, ettei FIFA:n muutoksia hyväksytä agenttipiireissä.

– Haluamme reiluutta, muun muassa Gareth Balen agenttina toimiva Barnett sanoi BBC:n mukaan.

– FIFA:n pitäisi ymmärtää meitä ja kohdella meitä sopivalla tavalla, hän jatkoi.

Barnett tokaisi suoraan, ettei kukaan FIFA:n jäsen hänen mielestään tiedä mitä agentin tehtäviin kuuluu.

– Kukaan FIFA:sta ei ole koskaan ollut toimistollani tai käynyt keskustelua kanssani. Jos kysyt pelaajilta mitä he haluavat, he puoltavat agentteja. Pelaajilta ei ole koskaan kuulunut valituksia agenttien saamista palkkioista.

– Yritämme loppuun sakka ratkaista ongelman, mutta tarvittaessa menemme kaikkiin maailman oikeudenkäynteihin, Barnett linjasi.

BBC kertoo sivuillaan ottaneensa FIFA:aan yhteyttä saadakseen vastauksen asiaan.