Tunteikas video tähtihyökkääjän itkuisesta puhelusta vanhemmilleen julki – myönsi pala kurkussa unelman päättyneen

© Kuva: Getty Images

Meksikolaishyökkääjä Javier Hernández solmi tiistaina sopimuksen MLS-seura Los Angeles Galaxyn kanssa. ”Chicharitona” paremmin tunnetusta Meksikon maajoukkuehistorian parhaasta maalintekijästä tulee samalla MLS:n parhaiten palkattu pelaaja.

Vaikka Chicharito saikin Los Angelesissa todellisen rock-tähden vastaanoton, julkaisi Goal Mexico Twitter-tilillään myös paljastavan videon miehen yksityiselämästä. Siinä 31-vuotias Chicharito puhuu pala kurkussa vanhemmilleen siitä, kuinka hänen on pakko myöntää uran lopun lähestyvän.

Vaikka Chicharito astuukin Galaxyssa Zlatan Ibrahimovicin saappaisiin, on MLS kaukana gloriasta ja urheilullisesta tasosta, johon muun muassa Real Madridissa, Manchester Unitedissa, Bayer Leverkusenissa ja viimeksi Sevillassa pelannut pelaaja on saanut tottua.

Jo Goalin twiitin saateteksti vetää hiljaiseksi. ”Tekee todella kipeää nähdä ja kuulla hänet noin. Chicharito myönsi kyyneliään pidätellen perheelleen, että hän EI halunnut lähteä Euroopasta ja halusi ”pelata” Sevillassa, koska uskoi vielä pystyvänsä siihen”, Goal kirjoitti.

Englanniksi tekstitetyllä videolla Chicharito istuu sohvalla jonkun tuttavansa läsnäollessa, ja kertoo vanhemmilleen kuulumisiaan.

– Kaikki on hyvin, itken vain vähän, tähtihyökkääjä vastaa isälleen.

– Halusin vain jutella teidän kanssanne, koska kaikki alkaa varmistua. On aika selvää, että siirryn Los Angelesiin.

– Kaikki on oikein hyvin, mutta se vain merkitsee urani lopun alkua.

Isän vastaväitteistä huolimatta Chicharito on vahvasti sitä mieltä, että paluuta huipulle ja supertähteyteen ei enää ole.

– Älä ole huolissasi. Olemme vain hyvästelemässä uran, jonka eteen olen paiskinut paljon töitä. Tiedän, että tekin aistitte sen. Yritetään kuitenkin katsoa positiivista puolta, sillä tästä tulee uskomatonta.

– Kuitenkin, halusimmepa sitä tai emme, eurooppalainen unelma alkaa olla ohi. Tämä on sitä, mitä haluan, mutta on se silti rankkaa. Olette olleet mukanani koko tämän matkan.

– Tuntuu vaikealta sanoa tälle hyvästit, koska se oli niin upea kokemus eikä se ole enää osa minua. Tai eihän sitä koskaan tiedä, mutta…

Chicharito yritti parhaansa mukaan nähdä pilvessä myös hopeanreunuksen.

– Tämäkin (MLS) on unelma, mutta erilainen. Olen lähempänä teitä, ja voimme nähdä toisiamme useammin.

Sitten on äidin vuoro puhua – sanoilla, jotka saavat Chichariton murtumaan kyyneliin.

– Sanon aina, että Jumala valitsee meille tien. Joskus olemme epäileväisiä muutoksen suhteen. Juuri nyt tämä on kuitenkin parasta sinulle, perheellesi ja Noahille (toim. huom. Chichariton viime kesäkuussa syntyneelle esikoispojalle). Tiedän kuitenkin, ettei se ole lainkaan helppoa, pelaajan äiti sanoi.

– Niin, koska tiedän, että pystyisin (pelaamaan Euroopassa) vielä, Chicharito vastasi.

– Tiedän, että sinusta tuntuu, että voisit vielä pelata siellä, mutta olosuhteet eivät mahdollistaneet sitä.

– Niinpä. Olen puhunut siitä Diegon kanssa, ja minä haluan vain pelata, kyynelehtivä Chicharito toteaa tunteikkaan videon päättyessä.

Tämä video on harvinaisen rehellinen kuvaus huippuammattilaisen ja jalkapallomiljonäärin vähemmän nähdystä puolesta. Vaikka olisikin saanut paistatella parrasvaloissa vuosia, voi uran vääjääätön päättyminen – ja jo sen lähestyminen – tehdä kipeää. Kannattaa ehdottomasti katsoa myös allaoleva videoklippi.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.