Uusi sopimus! Markku Kanerva jatkaa Huuhkajien päävalmentajana pitkään

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Suomen miesten A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on tehnyt jatkosopimuksen Palloliiton kanssa.

Kanervan, 55, uusi sopimus kattaa ensi kesän EM-kisojen lisäksi tulevat MM-karsinnat ja mahdollisen Qatarin MM-lopputurnauksen 2022. Lisäksi hän johdattaa Suomen uudelle sopimuskaudelle osuviin UEFA Nations League -kilpailuihin. Uusi sopimus astuu voimaan heti.

Huuhkajat siirtyi Kanervan komentoon joulukuussa 2016, jolloin hän solmi kolmevuotisen sopimuksen. Palloliitto kertoo tiedotteessaan, että sopimuksella tähdättiin jo tuolloin historialliseen EM-kisapaikkaan. Sukupolvien unelmasta tuli totta viime marraskuussa, kun Huuhkajat voitti viimeistä edellisessä EM-karsintapelissään Liechtensteinin 3-0 ja varmisti siten toisen sijan lohkossaan.

Ensi kesänä miesten maajoukkue pelaa historiansa ensimmäistä kertaa arvokisoissa. Huuhkajien lohkovastustajiksi arvottiin kisojen isäntämaat Tanska ja Venäjä sekä Fifa-rankingin tämänhetkinen kärkijoukkue Belgia.

Kanervan ja Palloliiton neuvottelut uudesta sopimuksesta aloitettiin jo viime syksynä.

– Tahtotila jatkosopimukselle oli molemminpuolinen. Jo viime syksynä sovimme, että vedämme karsinnat ensin loppuun ja palaamme sitten asiaan. Nyt palasimme ja neuvottelut etenivät sutjakkaasti. Olen tyytyväinen, että ratkaisu saatiin tehtyä ja voimme keskittyä täysillä onnistumaan EM-kisoissa, Kanerva kertoo Palloliiton tiedotteessa.

– Sekä pelaajisto että taustaryhmä on voitontahtoinen, kunnianhimoinen ja sitoutunut työhönsä. Joukkue on osoittanut vaikeissa hetkissä äärimmäisen kovaa henkistä vahvuutta, mikä antaa työni jatkolle erinomaiset lähtökohdat.

– Puolustuspelimme alkaa olla hyvin stabiloitu, mikä luo pelimme pohjan myös tulevaisuudessa. Tehokkuus maalinteossa on selvästi parantunut edellisiin karsintoihin verrattuna, mutta missään nimessä emme ole valmiita. Olemme hyvällä tiellä ja projektikohtaisesti aina pohdimme, mitä asioita keskitymme pelissämme parantamaan.

Huuhkajat juhli varmistunutta kisapaikkaa voitokkaan Liechtenstein-pelin jälkeen. Kuva: Juha Tamminen

– Olen todella hyvillä mielin sopimuksesta ja kiitollinen siitä, että luottoa löytyy. Nautin äärettömän paljon työskentelystä A-maajoukkueen kanssa, ja ensi kesän EM-kisat tulee olemaan upea sekä mielenkiintoinen haaste koko joukkueelle. Se antaa meille jälleen mahdollisuuden kehittää prosessiamme eteenpäin.

– Itselleni on tärkeää, että saamme toiminnalle jatkuvuutta. Etenemme nyt vaihe kerrallaan kesän EM-kisoista syksyn Nations Leagueen ja siitä edelleen MM-karsintoihin.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on iloinen ja tyytyväinen, että Kanervan jatkosopimus on sinetöity.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Kanervan työhön niin tulosten valossa kuin niiden takana. Kanervan johdolla Huuhkajat on johdattanut koko suomalaisen jalkapallon uudenlaiseen nosteeseen.

– Arvostamme Kanervan työtä ja halusimme hyvissä ajoin varmistaa hänelle parhaan mahdollisen työrauhan valmistautua EM-lopputurnaukseen ja tuleviin haasteisiin myös sen jälkeen. Kanervan johdolla Huuhkajat on osoittanut sellaista kunnianhimoa, kehittymisen tahtoa ja intohimoa, josta koko suomalainen yhteiskunta voi ammentaa innoitusta.

Kanervan ajanjakso Huuhkajien peräsimessä on tähän mennessä sisältänyt 33 ottelua, joista Suomi on voittanut 18, hävinnyt kymmenen ja pelannut viidessä tasan.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS