Kerroimme keskiviikkona siitä, kuinka Borussia Dortmund menetti kapteeninsa Marco Reusin kuukaudeksi sairastuvalle. Sunnuntaina huonoja uutisia kuului lisää, sillä nyt riveistä putosi Julian Brandt.

23-vuotias Brandt loukkasi launtain Leverkusen-ottelussa nilkkansa ulkosivusiteitä kaksinkamppailutilanteessa. Dortmund tiedottaa twiitissään vain, ettei Brandt pelaa joukkueen seuraavassa ottelussa Eintracht Frankfurtia vastaan, mutta Bildin mukaan poissaolo voi olla jopa neljä viikkoa. Näin Dortmund saa tulla toimeen ilman sekä Reusia että Brandtia noin kuukauden päivät.

– Nilkkani muljahti avausjaksolla kaksinkamppailutilanteessa ja on nyt melko turvoksissa, Brandt totesi heti pelin jälkeen Transfermarktin mukaan.

Bundesliigassa kolmantena olevalle Dortmundille Reusin ja Brandtin poissaolot tulevat pahaan rakoon siksikin, että kaksikko on näin vääjäämättä sivussa Mestarien liigan pudotuspelien avauskierroksen ottelusta PSG:tä vastaan. Molempien toipuminen 11.3. pelattavaan toiseen osaotteluun lienee mahdollisuuksien rajoissa.

Borussia Dortmund

@BVB
🤕 @JulianBrandt hat sich bei #B04BVB nach einem Foul zu Beginn der Partie einen Anriss des Außenbandes im Sprunggelenk zugezogen. Er wird in der kommenden Liga-Partie gegen @Eintracht Frankfurt nicht zur Verfügung stehen.

💐 Gute Besserung, Julian!

Brandt on tehnyt tällä kaudella Borussia Dortmundille 29 ottelussa seitsemän maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä. Saksan A-maajoukkueessa hän on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 31 ottelua.