Borussia Dortmundin norjalaisihme tehtailee maaleja mielettömään ennätystahtiin – vastustajakin innostui ylistämään: ”Se on valtava kehu”

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin uusi hyökkääjä Erling Braut Håland on aloittanut uransa Saksan Bundesliigassa hurjemmin kuin kenties kukaan osasi kuvitella.

Norjalaistähti Håland, 19, viimeisteli debyytissään hattutempun Augsburgin verkkoon ja teki toisessa ottelussaan kaksi maalia Kölniä vastaan. Eilen, lauantaina, hän pääsi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon uudessa seurassaan ja kiitti vastuusta iskemällä kaksi maalia ja syöttämällä yhden, kun Dortmund voitti Union Berlinin 5-0.

Håland on Bundesliigan historian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt yhteensä seitsemän maalia ensimmäisessä kolmessa ottelussaan. Hän on Saksan pääsarjan tämän kauden maalipörssissä jo jaetulla 11. sijalla, vaikka hän on pelannut vasta 136 minuuttia. Håland on siis keskimäärin onnistunut maalinteossa noin 20 minuutin välein.

Håland ei halunnut lauantain ottelun jälkeen ottaa yksin kunniaa komeasta tilastostaan.

– Veikkaan, että se johtuu osittain kovasta työstä ja osittain hyvistä joukkuekavereistani. He ovat todella hyviä. Se tekee siitä helpompaa minulle. Olen nauttinut ajastani täällä toistaiseksi, ja paljon on vielä luvassa, kommentoi Norjan maajoukkuekärki ESPN:n mukaan.

– En ajatellut, että tekisin näin paljon maaleja, mutta nyt niitä on kasassa jo seitsemän, ja minä nautin tästä.

BVB saa kiittää myös seuran urheilutoimenjohtajaa Michael Zorcia, joka onnistui taivuttelemaan Hålandin Dortmundiin, vaikka hyökkääjälupauksen perässä oli suurseuroja jonoksi asti. Dortmund maksoi Hålandista itävaltalaiselle RB Salzburgille Transfermarkt-sivuston mukaan 20 miljoonaa euroa.

– Tätä parempaa alkua ei voi kuvitella, iloitsi Zorc.

– Hänen työnsä on tehdä maaleja. Sen näkee kaikesta hänen kropassaan.

Zorcilta kysyttiin, muistuttaako Håland hänestä jotain lajin huippuhyökkääjää, mutta seurapomo ei innostunut kysymyksestä.

– Hän on vasta 19-vuotias. Me emme vertaile ketään, siinä ei ole järkeä. Annetaan hänen vain pelata jalkapalloa ja hän tulee tekemään maaleja.

Lauantaina Hålandia vastaan pelasi Dortmundin entinen toppari Neven Subotić, joka näki norjalaisessa yhtäläisyyksiä Bayern Münchenin Robert Lewandowskin ja Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangin kanssa.

– Minusta hän muistuttaa Lewandowskia. Hän tarvitsee vain puolikkaan tilaisuuden tehdäkseen maalin, ja sen hän todisti tänään. Hän voi tehdä maaleja vaikeista paikoista.

– Hän on sekoitus Lewandowskia ja Aubameyangia. Se on valtava kehu hänelle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.