Bundesliiga laskemassa ikärajaansa – Dortmundin megatalentti päästetään irti

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Saksan Bundesliiga ja alemmat ammattilaissarjat aikovat laskea pelaajien alaikärajaa 16 vuoteen. Asiasta kertovat muun muassa BildWelt ja Sky. Rajan laskemisesta päätetään lopullisesti 36 kahden ylimmän sarjatason seuran kokouksessa maaliskuussa.

Nykyisillä säännöillä pelaajien tulee olla joko 18 vuotta täyttäneitä tai kuulua U19-ikäluokan nuorempaan vuosikertaan, jotta he saavat pelata virallisia otteluita ammattilaisjoukkueen mukana. Toistaiseksi bundesliigahistorian nuorin pelaaja on Borussia Dortmundissa ennätyksensä aikoihin pelannut Nuri Sahin.

Sahin oli elokuussa 2005 Saksan pääsarjassa debytoidessaan 16 vuoden ja 335 päivän ikäinen. Hän kuului tuolloin nuorempaan U19-ikäluokkaan. Nykyisin 31-vuotias Sahin pelaa Werder Bremenissä.

Mikäli uudistus toteutuu, avaa se ovet muun muassa Borussia Dortmundin valtavasti hehkutetulle megatalentille Youssoufa Moukokolle. Kamerunissa syntynyt keskushyökkääjä täytti viime vuoden marraskuun 20. päivä 15 vuotta, mutta on tehnyt junioripeleissä valtavan tuhoisaa jälkeä.

Moukoko on pelannut alle 19-vuotiaiden Bundesliigassa tällä kaudella 14 ottelua, joissa hän on tehnyt 22 maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä. Kuudessa UEFA Youth Leaguen pelissä osumia on syntynyt neljä.

Dortmundin alle 17-vuotiaiden joukkueessa Moukoko ei ole enää tällä kaudella pelannut, mutta aiempina vuosina hän latoi tilastoihin hirmutehot: 56 ottelussa syntyi 90 maalia ja 16 maalisyöttöä. Ja Moukoko voisi siis pelata tässä ikäluokassa vielä vuoden kuluttuakin.

Mikäli uudistus hyväksytään, odoteltaneen Dortmundissa suurella mielenkiinnolla Moukokon tekevän bundesliigadebyyttinsä jo ensi marraskuussa. Jos ehdotus hylätään, tapahtuu debyytti aikaisintaan elokuussa 2021.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!