Edinson Cavani jäi PSG:hen ja teki seurahistoriaa – ”Tammikuu oli minulle hyvin vaikea”

© Kuva: Getty Images

Edinson Cavanin kausi on ollut haastava.

Hiljattain 33 vuotta täyttänyt Cavani aloitti kauden PSG:ssä seuran ykköskärkenä, mutta PSG lainasi Mauro Icardin Internazionalesta elokuun siirtoikkunan lopussa. Icardi syrjäytti Cavanin välittömästi ja nappasi avauskokoonpanon paikan itselleen.

Icardi on tehnyt kuluvalla kaudella komeat 19 maalia, mutta viime aikoina ruuti on ollut märkää ja argentiinalaiskärki on tiettävästi pettynyt PSG:n päävalmentajan Thomas Tuchelin päätöksiin.

Cavani oli lähellä jättää PSG:n tammikuun siirtoikkunassa. Hyökkääjä pääsi yhteisymmärrykseen siirrosta Atléticon kanssa, mutta Atlético ei lopulta päässyt yhteisymmärrykseen PSG:n kanssa siirtosummasta. Cavanin sopimus PSG:n kanssa päättyy tämän kauden jälkeen, eivätkä osapuolet allekirjoita uutta jatkosopimusta.

Cavani päivitti tammikuun tapahtumia El Paísin haastattelussa sunnuntaisen Bordeaux-voiton jälkeen. Cavani onnistui ottelussa maalinteossa ja uruguaylaisesta tuli samalla PSG:n seurahistorian ensimmäinen 200 maaliin yltänyt pelaaja.

– Olen onnellinen siitä, että jäin tänne. Tietenkin. PSG ja Pariisi ovat antaneet minulle paljon. Olen täällä jatkaakseni matkaa PSG:n kanssa. Olen onnellinen ja ylpeä siitä, Cavani totesi.

Cavani myönsi tammikuun olleen hänelle vaikeaa. Cavani ei suostunut pelaamaan PSG:n paidassa pakottaakseen seuran myymään hänet Atléticoon.

– Se on mennyttä. Joskus on vain parempi jättää ne asiat taakse. Tammikuu oli minulle erityinen ja samalla hyvin vaikea kuukausi. Annan kaikkeni PSG:lle siihen saakka, kunnes poistun täältä. Jokaiselle pelaajalle sellaiset hetket ovat vaikeita, mutta se kuuluu työhömme. En kritisoi PSG:tä. Minun on ainoastaan jatkettava työntekoa. Se on ainoa tapa menestyä.

Cavani kuuluu PSG:n kannattajien ehdottomiin suosikkeihin. Cavani on viettänyt seurassa jo vajaat seitsemän vuotta.

– Haluaisin kiittää heitä ja joukkuetovereitani, jotka ovat kanssani päivittäin. Kannattajat ovat tukeneet minua lukemattomia kertoja. Voin vain kiittää heitä siitä, miten he tukevat meitä joka päivä. Ainoa tapa kiittää heitä on se, että annan kaikkeni kentällä ja niin tulee tapahtumaan loppuun saakka.