Etsitkö halpaa matkaa EM-kisoihin? – SuomiFutis-sivusto teki hintavertailun Huuhkajien otteluiden matkapaketeista

© Kuva: Juha Tamminen

Moni suomalainen odottaa jo innolla ensi kesää ja jalkapallon EM-kisoja. Suomen A-maajoukkue nähdään turnauksessa historiansa ensimmäistä kertaa, ja se näkyi ennennäkemättömällä tavalla UEFA:n lippuarvonnoissa. Tuhannet suomalaiset etsivät nyt matkoja Kööpenhaminaan ja Pietariin Huuhkajien otteluihin.

Suomessa on laaja tarjonta erilaisia matkapaketteja Huuhkajien otteluihin. Varsinkin Pietariin on tarjolla useita eri matkanjärjestäjien tarjoamia paketteja, joihin kuuluvat kuljetukset ja matkat. Kööpenhaminaan tarjontaa on vähemmän. Moni suomalainen lähtee katsomaan EM-otteluita myös omatoimisesti, joten erilaisia matkustusvaihtoehtoja riittää.

Matkapakettien hinnoissa on eroja, mutta hintaerot eivät ole mullistavan suuria. On siis turha haihatella toiveita siitä, että löytäisi selkeästi halvemmalla matkapaketin Huuhkajien otteluun. Matkapakettien hintaerot riippuvat yleensä siitä, millä kulkuvälineellä matkustaa tai minkä tasoisessa hotellissa yöpyy.

Edullisimmat paketit

Pietariin edullisin vaihtoehto löytyy Elämysmatkoilta, joka tarjoaa faniristeilyn Huuhkajien peliin ja takaisin. Faniristeilyn hinta on alkaen 395 euroa. Hinta määräytyy hyttityypin mukaan. Pakettiin kuuluu majoitus laivalla aamiaisineen, pääsy Huuhkajapesään Pietarissa sekä kuljetukset laivalta kaupungille ja takaisin.

Elämysmatkoilta kerrottiin tiistaina, että halvimpia hyttipaketteja faniristeilylle Pietariin on enää rajoitetusti jäljellä. Myös Pietarin junapaketeissa Elämysmatkat on tällä haavaa edullisin matkantarjoaja (alkaen 570 euroa). Junalla matkustettaessa pakettiin kuuluvat matkat, majoitus ja pääsy Huuhkajapesään.

Edullisin matkapaketti Kööpenhaminaan on tällä hetkellä Saarikoski Travels -yhtiöllä, jolla paketit alkavat 389 eurosta. Pakettiin kuuluvat laiva- ja bussimatkat Kööpenhaminaan, majoitus Malmön puolella Ruotsissa sekä aamiainen. Matkan kesto on torstaista maanantaihin (11.-15.6.).

Lentojen hinnat nousussa

Jos haluaa lähteä Suomen EM-peleihin lentämällä, joutunee maksamaan eniten. Omatoimisesti saattaa vielä löytää suhteellisen halpoja lentoja välilaskulla Kööpenhaminaan ja Pietariin, mutta suorien lentojen hinnat nousevat kovaa vauhtia.

– Esimerkiksi Kööpenhaminaan kaikki reittilennot alkavat jo olla täynnä. Suora reittilento Norwegianilla tai Finnairilla Kööpenhaminaan maksaa jo 600-700 euroa, Elämysmatkojen toimitusjohtaja Pasi Latva kertoi aiemmin SuomiFutis-sivustolle.

Elämysmatkojen lentomatkapaketti Kööpenhaminaan on alkaen 1090 euroa, mikäli matkaaja lentää Helsingistä. Lähtökaupunkeja ovat myös Tampere (1140 euroa), Turku (1140 euroa), Vaasa (1355 euroa), Kuopio (1355 euroa) ja Oulu (1295 euroa). Pakettiin sisältyvät lentojen lisäksi samat edut kuin bussimatkaan ja siihen päälle vielä lentokenttäkuljetukset Kööpenhaminassa.

SMJK (Suomen maajoukkueen kannattajat ry) tarjoaa myös suoria lentoja Kööpenhaminaan. SMJK lennättää Kööpenhaminaan 350 eurolla ja samaan hintaan takaisin. Lentoihin ei kuulu majoitusta. Jäsenilleen SMJK tarjoaa lennot 300 euron hintaan. Lisäksi SMJK tarjoaa myös mahdollisuuden lentää Kööpenhaminasta suoraan Pietariin 300 eurolla.

Pietariin riittää tarjontaa

Suomi pelaa kaksi alkulohkon ottelua Pietarissa. Keskiviikkona 17.6. Suomi kohtaa Venäjän ja maanantaina 22.6. Suomi kohtaa Belgian. Naapurimaahan onkin tarjolla rutkasti matkapaketteja, bussikyytejä ja lisäksi Allegro-juna kuljettaa Huuhkajien kannattajia Pietariin useita lähtöjä päivässä. Kesän junaliput eivät ole vielä kuitenkaan myynnissä.

– Pietariin taas pystyy varaamaan junalippuja VR:n palvelusta vasta 90 päivää ennen reissua. Ja tällä systeemillä tietysti paluupäivän voi varata vasta pari päivää myöhemmin kuin menon. Siinä on pieni riski, että ei saa paluulippua tai toisin päin, Latva taustoitti.

Pietariin matkustaessa on syytä huomioida viisumiasiat. Kaikki matkustajat, joilla on ottelulippu, voivat hakea UEFA:lta FAN ID:tä, joka käy viisumista. Mikäli matkaajalta löytyy siis FAN ID, ei hän tarvitse erikseen viisumia. Sen sijaan ilman FAN ID:tä Pietariin matkaavat tarvitsevat viisumin.

Useat matkanjärjestäjät tarjoavat lisäpalveluna viisumia, mutta viisumin voi myös hankkia itse. E-viisumin voi hankkia internetistä, eikä se maksa mitään. E-viisumi käy, jos matkustat bussilla tai lentokoneella. Huomioitavaa on se, että junalla matkustaessa tarvitaan perinteinen viisumi.

– Ero on se, että e-viisumin saa haettua ilmaiseksi Venäjän valtion palvelun kautta, mutta tavallinen viisumi maksaa noin 85 euroa, vähän viisumista riippuen, Latva kertoi.

Junamatkapaketteja on tarjolla runsaasti. Matkanjärjestäjistä ainakin Elämysmatkat, Kymenmatkat, Ikaalisten matkatoimisto, Lähialuematkat sekä Aikamatkat tarjoavat junapaketteja Pietariin Suomen otteluihin. Lisäksi SMJK:lla on tarjolla kuljetuksia ilman majoitusta.

Junapaketit ovat noin 570-650 euron luokkaa. Edullisin junapaketti löytyy tällä hetkellä Elämysmatkoilta (alkaen 570 euroa).

Juna on kieltämättä nopea ja simppeli tapa matkustaa Pietariin, mutta halvemmalla pääsee, jos menee bussilla. Lisäksi bussilla matkustaessa riittää rajanylitykseen netissä ilmaiseksi tehtävä E-viisumi.

Bussimatkapakettien hinnat ovat noin 200 euroa halvempia kuin junamatkojen. Edullisin bussimatkapaketti löytyy tällä hetkellä Elämymatkoilta (430 euroa). Jos hoitaa majoituksen itse, voi Pietariin matkustaa myös SMJK:n bussimatkalla, joka kustantaa 100 euroa edestakaisin.

Myös lentoja on tarjolla Pietariin, mutta hinnat ovat silläkin saralla hiljalleen nousussa. Tällä hetkellä Ikaalisten matkatoimisto tarjoaa edullisimmat lentopaketit Pietariin. Suomen Venäjä-peliin hinta on alkaen 596 euroa ja Belgia-otteluun alkaen 612 euroa. Pakettiin sisältyvät majoitus kolmen tähden hotellissa ja aamiainen.

Alla taulukoituna erilaisten pakettien hintoja halvimmasta kalleimpaan.

Matkapaketit Pietariin

MatkatoimistoHinta alk. €MilläHintaan sisältyyMatkan kesto
Elämysmatkat395 Laiva (faniristeily)Majoitus laivassa (aamiainen), kuljetukset satamasta ja takaisin, pääsy Huuhkajapesään2 yötä
Elämysmatkat430BussiHotellimajoitus (aamiainen), bussimatka, pääsy Huuhkajapesään2 yötä
Elämysmatkat570JunaHotellimajoitus (aamiainen), junamatka, pääsy Huuhkajapesään2 yötä
Elämysmatkat955LentokoneHotellimajoitus (aamiainen), lentokenttäkuljetukset, pääsy Huuhkajapesään2-3 yötä (riippuu lähtöpaikasta)
Kymenmatkat560 BussiHotellimajoitus (aamiainen), bussimatka2 yötä
Kymenmatkat600JunaHotellimajoitus (aamiainen), junamatka2 yötä
Ikaalisten matkatoimisto596LentokoneHotellimajoitus (aamiainen)2 yötä
Lähialuematkat498BussiHotellimajoitus (aamiainen), bussimatka2 yötä
Lähialuematkat598JunaHotellimajoitus (aamiainen), junamatka2 yötä
SMJK100BussiPelkkä bussimatka edestakaisin-
SMJK90 Juna (2. lk)Pelkkä junamatka edestakaisin-
SMJK135Juna (1. lk)Pelkkä junamatka edestakaisin-
Aikamatkat450BussiHotellimajoitus (aamiainen), bussimatka2 yötä
VR (myynti alkaa 18.3.)39 per suuntaJunaEi majoitusta-

Matkapaketit Kööpenhaminaan

MatkatoimistoHinta alk. €MilläHintaan sisältyyMatkan kesto
Elämysmatkat735 Bussi ja laivaHotelli- ja laivamajoitus (aamiainen), pääsy Huuhkajapesään5 yötä
Elämysmatkat1090LentokoneHotellimajoitus (aamiainen), lentokenttäkuljetukset, pääsy Huuhkajapesään2-3 yötä (riippuu lähtöpaikasta)
Saarikoski Travels389Bussi ja laivaHotellimajoitus (Malmössa, Ruotsissa), kuljetukset hotellille ja takaisin5 yötä
Saarikoski Travels539-559Bussi ja laivaHotellimajoitus (Kööpenhaminassa), kuljetukset hotellille ja takaisin5 yötä
SMJK350LentokonePelkkä yksisuuntainen lento (ei majoitusta)-

Lähteet: Elämysmatkat, Aikamatkat, SMJK, Lähialuematkat, Ikaalisten matkatoimisto, Kymenmatkat, Saarikoski Travels

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen