Honka varmisti jatkopaikan Suomen Cupissa – HJK selvitti lohkovaiheen tappioitta

© Kuva: Juha Tamminen

Honka ja Helsingin Jalkapalloklubi päätyivät torstaina Suomen Cupin Veikkausliigan A-lohkossa 1-1-tasapeliin. Ottelu pelattiin Esport Arenalla Espoossa.

Kaikki aiemmat ottelunsa voittanut HJK oli siirtyä johtoon heti ottelun alussa ensimmäisestä hyökkäyksestään. Lucas Lingman vapautti puolittaiseen läpiajoon Roope Riskin, joka pamautti pallon voimalla tolppaan.

Ensimmäinen varoitus nähtiin jo kuudennella minuutilla, kun Duarte Tammilehto pysäytti HJK:n nopean hyökkäyksen liukumalla Ferhan Hasanilta jalat alta. Hasania hoivattiin kentällä pari minuuttia, mutta hän pystyi jatkamaan ottelua.

Hetkeä myöhemmin Klubi oli jälleen lähellä maalintekoa, kun Rasmus Schüllerin kaukolaukaus osui ylärimaan.

Ottelun paikallisasetelma näkyi hieman ennen taukovihellystä Hongan Robert Ivanovin ja HJK:n Eetu Vertaisen kahnauksena. Kumpikin palkittiin välikohtauksesta varoituksella. Ensimmäisellä puoliskolla keltaista katseli myös espoolaisten Dani Hatakka.

HJK joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo avausjaksolla. Loukkaantunut Luis Carlos Murillo teki tilaa Miro Tenholle.

Honka sai mahtavan alun toiselle puoliskolle, kun se siirtyi johtoon 51. minuutilla. Lucas Kaufmannin vapaapotkulle ei löytynyt jatkajaa, mutta paine pysyi vieraiden päädyssä. Hatakka ohitti rangaistusalueella Vertaisen, joka yritti kurottaa jalallaan väliin, mutta osui vastustajaan, ja tuomiona oli pilkku. Pallon taakse asteli Kaufmann, joka toimitti pelivälineen oikeaan alakulmaan. 1-0.

Klubi tasasi tilanteen vain pari minuuttia myöhemmin. Hasanin keskitys näytti vaaralliselta, mutta viuhui koko rangaistusalueen läpi. Riku Riski palautti kuitenkin pelivälineen maalin edustalle ja Hasani täräytti pallon pilkun paikkeilta sisään. 1-1.

Kuusi pistettä kerännyt Honka vahvisti tuloksen myötä jatkopaikkansa. HJK oli varmistanut lohkovoiton jo aiemmin.