Vakuuttavaa työtä joukkueensa kokoamisessa tehnyt Honka tiedottaa kotisivuillaan tehneensä sopimuksen 24-vuotiaan Jean Marie Dongoun kanssa. 24-vuotias kamerunilaishyökkääjä tulee Veikkausliigaan kiinnostavalla CV:llä, sillä hän on Barcelonan maineikkaan La Masia -akatemian kasvatti.

173-senttinen Dongou oli vasta 18-vuotias, kun hän debytoi Barcelonan edustusjoukkueessa joulukuussa 2013. Dongou tuli cup-ottelussa Cartageñaa vastaan kentälle Alexis Sánchezin tilalle ja teki heti debyytissään maalinkin.

Myöhemmin saman kauden aikana Dongou pelasi myös yhdessä La Liga -ottelussa ja yhdessä Mestarien liigan pelissä. Levantea vastaan minuutteja tuli kuusi ja kotipelissä Celticiä vastaan kymmenen.

Pääosan urastaan Dongou on pelannut Espanjan toisella sarjatasolla Segundassa. 164 ottelussa on syntynyt 34 maalia.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
Jean Marie Dongou Honkaan!

Hongan jo valmiiksi vahva joukkue vahvistuu uudella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyy kamerunilaishyökkääjä Jean Marie Dongou.

Käy lukemassa koko uutinen ⤵️
esporthonka.com/jean-marie-don…

📸: Dongou FC Barcelonan paidassa.

#meollaanhonka #Veikkausliiga

Dongoun uraa ovat jarruttaneet kaksi pahaa polvivammaa. Ensimmäinen piti hänet sivussa kentiltä 5,5 kuukautta vuonna 2016, ja toinen seitsemän kuukautta vuonna 2017.

Ennen polvivammojaan Dongou teki parhaalla kaudellaan 2014-2015 Segundassa 11 maalia ja syötti kuusi. Polvivammojen jälkeen hän on pelannut Gimnástic de Tarragonan, CD Lugon ja Lleida Esportiun riveissä kaikkiaan 30 maalia hajaminuuteilla, tehden näissä peleissä yhden maalin.

– Olen kiitollinen Hongalle mahdollisuudesta tulla tänne, ja pyrin nyt auttamaan parhaani mukaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa. Toistaiseksi kaikki on sujunut erittäin hyvin, ja olen sopeutunut hyvin joukkueeseen ja uuteen kaupunkiin, Dongou kertoo Hongan tiedotteessa.

– Halusin tulla Honkaan, koska kuulin seurasta ja sen projektista todella paljon hyvää. Puhuin myös valmennuksen kanssa ja olen vakuuttunut, että tein hyvän päätöksen.

– Hongan kannattajille haluan sanoa, että tästä kaudesta tulee varmasti upea koko seuralle. Lupaan antaa itsestäni kaiken sen saavuttamiseksi.

[readmore from=Honka]

Hongan manageri Hexi Arteva kertoo, että Dongou oli lähellä siirtyä seuraan jo viime kesänä. Espooseen hän saapui tammikuun puolivälissä. Viimeisen virallisen ottelunsa Dongou on pelannut viime huhtikuussa.

Dongou on pelannut myös neljä ottelua Kamerunin nuorten maajoukkueessa.