Paul Pogban agentin ja Man Unitedin managerin sanasota jatkunut jo monta päivää – ”Minulla on oikeus mielipiteeseen”

© Kuva: Getty Images

Paul Pogba on ollut yksi isoista puheenaiheista Manchester Unitedin yhteydessä, vaikka ranskalaistähti on loukkaantumisten takia kyennyt pelaamaan tällä kaudella vain kahdeksassa ottelussa.

United hankki Ranskan maajoukkueen keskikenttäpelaajan Juventuksesta takaisin kesällä 2016 silloisella maailmanennätyssummalla, 105 miljoonalla eurolla, mutta hänen paluunsa Manchesteriin on ollut odotuksiin nähden pettymys niin henkilökohtaisella kuin seuratasollakin.

Viime kesänä Pogba, 26, vihjasi, että hän voisi kokeilla ”uutta haastetta jossain muualla” samalla, kun hän oli siirtohuhuissa yhdistettynä Real Madridiin ja entiseen seuraansa Juventukseen. Pogba jäi kuitenkin Unitediin, jonka kannattajat ovat kyseenalaistaneet hänen sitoutuneisuutensa seuraa kohtaan kanssapelaajien ja manageri Ole Gunnar Solskjærin puolustuspuheista huolimatta.

Ranskalaistähden edustaja, jalkapallon ”superagenttina” tunnettu Mino Raiola antoi viime viikolla italialaismedialle kommentteja, jotka lisäsivät bensaa liekkeihin.

– Italia on kuin toinen koti Paulille. Häntä ei haittaisi palata Juveen, mutta katsotaan, mitä EM-kisojen jälkeen käy, kommentoi Raiola Goalin mukaan viime torstaina.

– Paul haluaa pelata parhaalla tasolla, mutta hän ei voi paeta Manchester Unitedista, jos he ovat vaikeassa tilanteessa.

Siirtohuhuihin kyllästyneeltä Solskjæriltä kysyttiin reaktiota Raiolan kommentteihin, mihin norjalaisluotsi vastasi muistuttamalla, että Unitedin ja Pogban sopimusta on jäljellä vielä 1,5 vuotta.

– En ole puhunut Minolle, se on varmaa. Ja ei, en ole istunut alas Paulin kanssa ja kehottanut häntä sanomaan Minolle, mitä hänen pitäisi sanoa. Paul on meidän pelaajamme, eikä Minon, sanoi Solskjær Goalin mukaan.

Ole Gunnar Solskjær on saanut vastata kysymyksiin Paul Pogbasta pitkin kautta. Kuva: Getty Images

Raiola hiiltyi Solskjærin vastauksesta ja kirjoitti omansa sosiaaliseen mediaan.

– Paul ei ole minun eikä ainakaan Solskjærin omaisuutta. Paul on Paul Pogban omaisuutta. Ihmistä ei ole voinut omistaa pitkään aikaan Iso-Britanniassa tai missään muuallakaan. Toivon, että Solskjær ei halua antaa ymmärtää, että Paul on hänen vankinsa.

– Mutta ennen kuin Solskjær kommentoi sanomisiani, hänen kannattaisi tutustua paremmin siihen, mitä on sanottu. Minä olen vapaa kansalainen, joka voi ajatella ja ilmaista omia ajatuksiani. Solskjærin pitäisi vain muistaa asiat, jotka hän sanoi Paulille kesällä.

– Uskon, että Solskjær saattaa olla turhautunut eri syistä, ja nyt hänellä menevät asiat sekaisin. Minusta Solskjærillä on muita asioita huolenaan. Ainakin minulla olisi hänen asemassaan.

Solskjærilta kysyttiin maanantaina, aikooko hän ottaa Raiolan kommentit puheeksi Pogban kanssa. Norjalaisluotsi sanoi, ettei koe sitä tarpeelliseksi ja lisäsi, että puhuisi mieluummin Raiolan kanssa suoraan kuin median välityksellä, joskaan hän ei usko moista keskustelua olevan edessä.

– Se ei ole minun kontollani. Paulilla ja Minolla on omat keskustelunsa.

– Minun ei tarvitse kommentoida median kautta Minoa ja hänen puheitaan. Voin luultavasti keskustella hänen kanssaan itsekin.

– Te tunnette median ja sen, ettei sitä voi muutenkaan hallita. Kaikilla on omat mielipiteensä.

– Paul Pogba palaa harjoituksiin huomenna, joten katsotaan, mikä hänen tilanteensa on, sanoi Solskjær vielä BBC:lle.

Raiola selvensi aiempia kommenttejaan tänään, tiistaina, talkSPORTin haastattelussa ja sanoi, että hänen puheensa Pogbasta ja Juventuksesta irrotettiin asiayhteydestä.

– Minusta Solskjær meni liian pitkälle puheissaan. Hän noukki yksittäisia lauseita minun haastattelustani ja esitti olevansa hieman loukkaantunut siitä, että tarjoan Paul Pogbaa muille seuroille ilman lupaa.

– Jos luette sen koko haastattelun, minulta kysyttiin, kiinnostaisiko Italia Pogbaa, ja minä sanoin, että Italia on hänen toinen kotinsa. Mutta asia ei ole nyt niin, koska hän on keskittynyt Manchester Unitediin ja siihen, että hän pääsee mahdollisimman pian takaisin joukkueeseen, jotta voi pelata hyvän loppukauden.

– En ole ikinä sanonut, että hän on minun, mutta se ei tarkoita, ettenkö voisi vastata, jos minulta kysytään jotain.

– Kysymys kuului näin: ”Pitäisikö hän Italiasta?” Mitä sillä on tekemistä sen kanssa, että hän on Manchester Unitedin pelaaja? Ja jos sanotaan, että joku on Manchester Unitedin pelaaja, niin tarkoittaako se, että seura omistaa hänet?

– Minulta kysyttiin, pitääkö hän Italiasta, ja minä vastasin siihen Mino Raiolana. Enkö minä saa tehdä niin?

– Enkö saa puhua teille asioista? Enkö saa puhua edustamistani pelaajista, koska heidät omistaa Manchester United tai Juventus tai Barcelona tai mikä tahansa seura maailmassa?

– Se on todella outo kommentti toimittajan suusta, sillä te toimittajat ette tee mitään muuta kuin puhu pelaajista ja siitä, miten he siirtyvät tai eivät siirry.

– Ole sanoi, että Manchester United omistaa hänet, ikään kuin kenelläkään ei saisi olla mielipidettä pelaajasta, ja siitä minä loukkaannuin.

– Minusta tämä on todella outo tapa kyseenalaistaa asioita. En puhunut Pogbasta viitaten Italiaan. Italialainen toimittaja kysyi minulta, pitääkö Paul Pogba Italiasta. Siinä kaikki.

– Ole sanoi, että Manchester United omistaa hänet. Sen kanssa minulla on ongelma. Hän on työntekijä, Manchester United ei omista häntä. Ja työntekijänä oleminen ei tarkoita sitä, että minulla ei voisi olla mielipidettä asiasta tai etten voisi sanoa, mitä haluan.

Mino Raiola edustaa Paul Pogban lisäksi muun muassa Marco Verrattia ja Gianluigi Donnarummaa. Kuva: Getty Images

– En ole ikinä puhunut Olesta lehdistölle, hän puhuu aina minusta. Oli kyse sitten [Erling] Hålandista, Pogban loukkaantumisesta tai Pogban leikkauksesta. Hän puhuu aina minusta, minä en puhu hänestä.

– Minulla on oikeus mielipiteeseen ja minulla on oikeus edustaa pelaajiani haluamallani tavalla. Jos se ei sovi sinulle, niin se on sinun ongelmasi!

– Minä olen kiinnostunut vain pelaajistani, ja he ovat tyytyväisiä, että edustan heitä sillä tavalla.

– Minulla ei ole erimielisyyksiä Manchester Unitedin kanssa, mutta Ole on läimäyttänyt minua kahdesti muutoinkin. Mutta se on hänen asiansa.

– Minun mielestäni hänen kommenttinsa artikkelista, jossa itse asiassa sanotaan, että Paul on sitoutunut Manchester Unitediin EM-kisoihin asti, on otettu irti asiayhteydestä. Ja sen minä halusin tehdä selväksi.

– Minusta tämä koko keskustelu on saanut enemmän huomiota kuin sen olisi pitänyt.

– Minä en yritä nolata seuraa, enkä minä ymmärrä, miten olen loukannut heitä. En ole loukannut Manchester Unitedia, heidän omistajiaan tai heidän kannattajiaan millään tavalla.

– Hän on sitoutunut Manchester Unitediin, vain ja ainoastaan Manchester Unitediin tämän vuoden EM-kisoihin asti. Niiden jälkeen puhumme seuran kanssa, jos meidän pitää.

– Niin minä sanoin Italiassa ja niin minä sanon tässä. Kaikki muu on hevonpaskaa.

Paul Pogban veli Mathias osallistui keskusteluun maanantaina El Chiringuiton haastattelussa ja hämmensi soppaa entisestään.

– Kaikki tietävät, että Paul haluaa lähteä Manchester Unitedista. Hän haluaa pelata Mestarien liigassa ja voittaa mestaruuksia.

– Me kaikki tiedämme, että niin ei tule tapahtumaan Unitedissa. Saa nähdä, mitä ensi kesänä tapahtuu.

Kaikkiaan Pogba on pelannut urallaan Manchester Unitedissa 150 ottelua ja saavuttanut seurassa Eurooppa-liigan ja Englannin liigacupin mestaruuden. Toissa vuonna hän voitti Ranskan A-maajoukkueen kanssa maailmanmestaruuden.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.