Seurapomolta tökerö somekommentti – portugalilaisseura sanoutui jyrkästi irti tästä sekä kuohuttaneesta rasismitapauksesta

© Kuva: Getty Images

Sunnuntain jalkapalloillassa otsikoihin nousi Portugalin pääsarjan ottelu Vitória de Guimarãesin ja Porton välillä. Kotijoukkueen kannattajat pilkkasivat raivokkaan rasistisesti seurassa aiemmin kauden ajan pelannutta Moussa Maregaa, ja heittivät tämän päälle myös istuimia sekä roskakorin. Marega poistui kentältä raivon vallassa ja julkaisi vielä samana iltana tuohtuneen somepostauksen.

Vitória on nyt julkaissut kotisivuillaan kannanottonsa tapaukseen. Se tuomitsee jyrkästi tapahtumat, aikoo selvittää tapahtumien kulun perusteellisesti ja muistutti myös seuran lähes satavuotisesta historiasta.

– Vitória on tietoinen lähes satavuotiaan julkisen toimijan vastuustaan, eikä jätä tuomitsematta mitään väkivallan, rasismin tai suvaitsemattomuuden toimia. Sillä ei saavuteta mitään muuta kuin lisää väkivaltaa, rasismia ja suvaitsemattomuutta, seuran tiedote alkaa.

– Seuran historia, nykyisyys ja symbolit ovat kunnianosoituksia inklusiiviselle ja integroivalla identiteetille. Arvomme perustuvat tasa-arvoon ja universaaliuteen.

Vitória lupaa tehdä yhteistyötä lainvalvojien kanssa ja rangaista asianosaisia ankarasti. Samalla seura irtisanoutui myös yleiskokouksensa puheenjohtajan José Antunesin Facebook-kommenteista tapahtumien jälkeen. RMC Sportin mukaan Antunés oli suositellut Facebook-sivullaan Maregalle ”psykologilla käyntiä”.

– Vitória Sport Clube in mustavalkoinen, musta ja valkoinen. Uhreja on kaikissa väreissä ja kaikissa seuroissa, tiedote päättyy.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.