Rasismin takia kentän jättänyt hyökkääjä avautui tuomareista somessa: ”Toivon, etten näe teitä kentällä enää koskaan”

© Kuva: Getty Images

Kerroimme sunnuntaina Portugalin liigan tuoreesta, paljon huomiota saaneesta rasismitapauksesta. Porton Moussa Marega lähti raivoissaan kentältä vaihtoon, kun kotijoukkue Vitória Guimarãesin kannattajat olivat solvanneet tätä rasistisesti koko pelin ajan aina alkulämmittelystä lähtien.

Kun Marega teki ottelussa voittomaalin, hän tuuletteli sitä esitellen katsomoon ihonväriään. Vastauksena olivat entistä raivokkaammat rasistiset herjat. Samalla Maregaa päin heiteltiin katsomosta istuimia ja roskakori. Tuomari nosti tässä yhteydessä malilaishyökkääjälle keltaisen kortin.

Vielä samana iltana Marega avautui räväkästi Instagramissa sekä kotiyleisön että tuomarien taholta saamastaan kohtelusta. Viesti oli selvä.

– Haluaisin sanoa niille idiooteille, jotka tulivat stadionille huudellakseen rasistisia huutoja… vetäkää käteen, Marega kirjoitti ryydittäen sanomaansa keskisormihymiöillä.

– Kiitän myös tuomareita siitä, ettette puolustaneet minua vaan annoitte minulle keltaisen kortin, kun puolustin ihonväriäni. Toivon, etten näe teitä futiskentällä enää koskaan. Olette häpeällisiä!

UEFA antoi tämän kauden alla kansallisille liigoille ja tuomareille kehotuksen, että ottelu voidaan keskeyttää rasististen välikohtauksen vuoksi. Maregalle ei kuitenkaan riittänyt ymmärrystä sen paremmin tuomareilta kuin oman joukkueen pelaajiltakaan. Sen sijaan, että pelaajat olisivat poistuneet hänen kanssaan kentältä solidaarisuussyistä, he pyrkivät estämään häntä.

Malin maajoukkuehyökkääjä Marega nousi median polttopisteeseen maalinälkänsä ansiosta Mestarien liigassa kaudella 2018-2019, kun hän teki Portolle vähintään yhden maalin kuudessa ottelussa peräkkäin.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille